Vibenshuset.LIntrup.Norgart.Facade
Den 23.000 kvm store flerbrugerkontorejendom Vibenshuset på Lyngbyvej på Østerbro i København er ejet af Topdanmark. Foto: Lintrup & Norgart

Alm. Brand flytter fra Rådhuspladsen til ombygget chokoladefabrik

Først solgte Alm. Brand sin markante erhvervsejendom lige over for Københavns Rådhus. Og nu forlader finanskoncernen også ejendommen som lejer og indretter i stedet et nyt, finansielt rådgivningscenter på Østerbro.

Det drejer sig om Vibenshuset med den tidligere Galle & Jessen-fabrik, som er blevet transformeret til et 24.000 kvm stort kontorhus med snart 25 virksomheder. I Vibenshuset, som er ejet af Topdanmark Ejendom, lejer Alm. Brand sig fra februar 2019 ind på cirka 3.000 kvm. Dermed flytter Alm. Brand efter mere end 20 år fra Rådhuspladsen.

Læs også Ombygget chokoladefabrik fuldt udlejet med 900 arbejdspladser

– Kunderne bliver fremover modtaget i langt mere tidssvarende rammer, end vi kan tilbyde på Rådhuspladsen i dag. Med vores fokus på at hjælpe kunderne med rådgivning inden for både bank, forsikring og pension er der brug for mere luft, og det har vi nu fundet, siger regionsdirektør i Alm. Brand, Mark Oswald, Alm. Brand.

Den ejendom på Rådhuspladsen, som Alm. Brand flytter fra, var ejet et af koncernens datterselskaber indtil for nylig. I 2017 blev den solgt til en fond varetaget af den britiske kapitalforvalter Standard Life Investments for 590 millioner kr.

Alm. Brands regionsdirektør erkender, at det kan lyde underligt, at koncernen forlader en adresse, som mange forbinder med en af de mest attraktive i Danmark.

– Men banken har i dag en anden rolle end før, hvor det at være til stede i hjertet af city ikke længere er så relevant. Kunderne bruger i højere grad banken til rådgivning i forbindelse med for eksempel boliglån og større livsbegivenheder og i mindre grad til kontanthævninger til strøgturen, siger Mark Oswald.

Alm. Brands nye rådgivningscenter er det tredje af sin art og kommer til at ligge ved den kommende metrostation Vibenshus Runddel.

De to øvrige centre åbnede i foråret 2018 og er placeret i Sønderborg og Aarhus.

Læs også Skanska investerer 412 millioner kr. i nyt københavnsk flerbrugerkontorhus

Læs også Danmarks første diamant-byggeri

Læs også Bygger 60 meter højt kontorhus i Aarhus til it-virksomhed

Læs også 30.000 kvm erhvervspark på vej i Brøndby

Læs også 52.000 kvm byggeret i Køge sættes til salg ved motorvejen

Læs mange flere nyheder om kontorer her

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder