Foto: Rezidor

Danske hotellers overskud falder til 1,5 milliard kr.

For tredje år i træk kan den danske hotelbranche fejre, at den har tjent over en milliard kr. – om året.

Hotelbranchens overskud i 2017 blev på 1,473 milliard kr. mod 2,411 milliarder kr. i rekordåret 2016.

En mindre del af branchens overskud blev dog tjent på opskrivninger af hotelejendommenes værdi, og hvis der zoomes ind på hotelbranchens driftsresultat før afskrivninger, ebitda, blev 2017 et rekordår med en ebitda på 2,536 milliarder kr. mod 2,411 milliarder kr i 2016, der var det tidligere rekordår, og samtidig det første år hvor hotelbranchens ebitda kom over 2 milliarder kr.

– Det er glædeligt at se disse resultater for hotelbranchen, der samlet set blev meget hårdt ramt af finanskrisen, og tabte penge hvert eneste af årene i perioden 2008-2013, hvor branchen tilsammen tabte 1,7 milliarder kr., fremgår det af en omtale i forbindelse med udgivelsen af den årlige analyse af Danmarks 233 største hotelselskaber.

Overskuddet var fordelt med 893 millioner kr. til de 184 hoteloperatører og 580 millioner kr. til de 49 hotelejendomsselskaber, der indgår i analysen.

Største overskud
Branchens ubestridte største overskud blandt hoteloperatørerne tilfaldt Arp-Hansen Hotel Group, der tjente 286 millioner kr. i 2017. Det næststørste overskud fik Cabinn med 93 millioner kr., mens Scandic lander på en tredjeplads med et overskud på 66 millioner kr.

Det er 12. år i træk, at ”Analysen af Hotelbranchen” udgives af Dansk Brancheanalyse.

Læs også PFA og Topdanmark køber 4-stjernet hotel i Carlsberg Byen

Læs også 24.000 kvm stort hotel og kontorfællesskab på vej i Ørestad (+)

Læs også Nyt hotel i 12 etager med 150 værelser på vej i Viborg

Læs også Byggeri af 6.300 kvm stort hotel i Ørestad skudt i gang (+)

Læs også Hotel i Slagelse solgt til lokal investor

Læs også 3 danske hoteller valgt til eksklusiv top-100

Læs mange flere nyheder om hoteller her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder