Gigtsanatoriet i Gråsten vil - ifølge projektleder i Freja Ejendomme - være velegnet til hotel eller kursuscenter. Foto: Freja Ejendomme

Freja sætter tre tidligere sygehuse til salg – og kommer med udviklingsbud

Freja Ejendomme sætter Give Sygehus, Gigtsanatoriet i Gråsten og Esbønderup Sygehus til salg.

Ifølge statens ejendomsselskab er der tale om tre vidt forskellige ejendomme med hver sit udviklingspotentiale.

– Esbønderup ligger i Kongernes Nordsjælland i et naturskønt område tæt på Esrum sø. Det vil være oplagt at udnytte de smukke omgivelser og omdanne sygehuset til en blanding af plejeboliger, ungdomsboliger og familieboliger. Ejendommen er på 15.000 kvm inkl. kælder, så en investor ville for eksempel kunne bygge 125 boliger á 80 kvm, siger projektleder i Freja Ejendomme Frank Helner Venset, der har arbejdet med udviklingen af flere sygehuse, blandt andet Helsingør Hospital og Kalundborg Sygehus.

Kurhotel i Gråsten?
Gigtsanatoriet i Gråsten vil – ifølge projektleder Klaus Thiberg – derimod være oplagt til hotel eller kursuscenter. Ejendommen er oprindeligt opført i slutningen af 1800-tallet som et kurhotel for det bedre borgerskab. I dag er ejendommen ombygget til sygehus med egen svømmehal.

– Gigt Sanatoriet ligger ufatteligt smukt med enestående udsigt ud over vandet. Der er kun godt 20 km til Sønderborg Lufthavn og til den dansk-tyske grænse. Det ville være oplagt at udnytte den flotte beliggenhed og exceptionelle infrastruktur til et moderne kurhotel eller måske kursusfaciliteter, siger Klaus Thiberg, der for tiden arbejder med transformationen af Faaborg Sygehus.

Boliger i Give?
Det tredje sygehus til salg ligger i Give 15 km fra Billund Lufthavn og Brande. Her er der mulighed for at bygge boliger på den 26.665 kvm store grund. Bygningerne kan rives ned for at give plads til et nyt boligbyggeri. En anden mulighed er at fjerne nogle af bygningerne og så genanvende resten til boliger.

– Give Sygehus ligger i et boligområde ikke langt fra Billund Lufthavn. Her er mulighed for at skabe en moderne bebyggelse med punkthuse, rækkehuse og etageboliger, der udnytter det grønne område og kobler sig på det eksisterende boligkvarter. Det kunne blive rigtig vellykket, siger Klaus Thiberg.

Freja Ejendomme er sat i verden for at sælge tidligere statslige ejendomme videre med størst mulig avance. I 2013 blev forretningsområdet udvidet til også at gælde regionernes tidligere sygehuse. Det har siden resulteret i otte sygehussalg.

Selskabet har ikke sat pris på sygehusene, da det kommer an på en fremtidig lokalplan for hver enkelt ejendom.

Freja Ejendomme kom ud af 1. halvår 2018 med et rekordoverskud på 662,4 millioner kr. efter skat mod et overskud på 88,0 millioner kr. for samme periode i fjor.

Læs også Freja-direktør: Københavnsk salg overrasker os (+)

Læs også 20.000 kvm erhverv bliver gjort klar til boligbyggeri (+)

Læs også Freja slår halvårsrekord med et overskud på 662 millioner kr. – efter skat (+)

Læs ogå Freja sætter Arkitektskolen i Aarhus til salg

Læs også Freja sælger 15.000 kvm margarinefabrik i Aarhus

Læs ogå Freja sælger ejendomme på Købmagergade til amerikansk fond for 845 millioner kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje