Aalborg Havn

Alarmerende behov for investeringer i Aalborg Havn

Der er så massiv mangel på effektive lager- og logistikejendomme, at Aalborg-borgmester, ejendomsmægler og havnedirektør kommer med fælles nødråb, hvor de skriger efter flere investeringer i Aalborg. Hvis det ikke sker, kan væksten på sigt betyde, at erhvervslivet spænder ben for sig selv, fremhæver de.

Erhvervsmæglerne i byen melder tæt på udsolgt af lager- og logistikejendomme.

– Vi frygter, at virksomheder forlader Aalborg Kommune eller slet ikke kommer hertil på grund af den manglende kapacitet. I takt med at byggeriet af boligejendomme er steget de senere år, er byggeriet af erhvervsejendomme faldet. Når man hertil lægger den stigende urbanisering, står vi nu tilbage med en kritisk lille mængde lager- og logistikejendomme, siger Steen Royberg, partner i Nybolig Erhverv Aalborg og bestyrelsesformand i Erhverv Norddanmark.

Appel
På Aalborg Havn er der netop færdiggjort 2 lagerejendom på hver 2.000 kvm, og yderligere 2 lagerejendom på samme størrelser er på vej. Men det er slet ikke nok til at ændre den aktuelle situation i Aalborg-området.

– Det handler ikke kun om lagre og pakhuse – der er også behov for produktionsfaciliteter og infrastrukturløsninger til de nye og eksisterende virksomheder. Vores nybyggerier er nærmest ikke færdige, før de er revet væk, siger Claus Holstein, adm. direktør i Aalborg Havn.

Borgmester i Aalborg Kommune og bestyrelsesformand i Aalborg Havn, Thomas Kastrup-Larsen (S), er enig med Claus Holstein og undrer sig over, at de private entreprenører ikke allerede er i gang.

– Der er fortsat masser af arealer i Aalborg Øst, der kan bebygges. Vi sender gerne Aalborg Havn i front, men vi kan ikke løse kapacitetsproblemet alene. Vi appellerer derfor til, at de private investorer og entreprenører også går i gang, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Erhverv Norddanmark repræsenterer flere end 550 nordjyske virksomheder og enkeltpersoner.

Læs også Stensdal Group sætter fart på og køber 5.000 kvm erhvervsejendom i Brøndby

Læs også Kommune har endelig fået hul på salg af grunde i erhvervspark (+)

Læs også Kapitalfond køber 28.000 kvm logistikejendom tæt på Kastrup Lufthavn

Læs også Onyx finder ny lejer til 4500 kvm erhverv i Hedehusene

Læs også Sydjylland har laveste tomgang for industrilokaler i 9 år

Læs også Københavns Lufthavn bejler til Amazon med ny business-park

Læs mange flere nyheder om industri og logistik her

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder