- Vi ser de største perspektiver i en grøn styring af ejendommene. Og så ser vi, at det teknologiske indhold vil ændre branchen, så der sker en større forskel på dem, der leverer murstenene, og dem, der lægger indholdet ind, så kontoret kan fungere, siger VP for Open Innovation Christian Grellier, Bouygues Immobilier. Det er præcis det, flere operatører af kontorfællesskaber gør. Foto: S.D'Halloy - Image & Co.

Flere og flere i branchen interesserer sig for PropTech

PropTech. Endnu er der mange i ejendomsbranchen, der ikke er stødt på begrebet. Og det er ikke så mærkeligt, for det kan dække over mange forskellige ting. PropTech er en sammentrækning af Property og Technology på samme måde som FinTech i den finansielle sektor, der dækker over nye IT-løsninger som Mobilepay og Revolut.

Der er dog stadigvæk langt fra startups til ejendomsbranchen. Derfor er der i løbet af det seneste år skabt flere konferencer som Londons Future:PropTech og Paris’ Mipim PropTech. 1.500 deltagere fra 47 lande deltog på den første Mipim PropTech i juni i år.

– I dag har vi på den ene side flere startups, som er begyndt at fokusere på ejendomsbranchen, og samtidig har vi investorer, som gerne vil inkludere PropTech i deres portefølje. Derfor er det det optimale tidspunkt i forhold til at lancere en event som MIPIM PropTech Europe, siger direktør for alle ejendomsevents i Reed MIDEM, Filippo Rean.

Interessen for PropTech kommer fra flere forskellige sider, men primært fra de største globale ejendomsinvestorer, der gerne vil sikre sig, at deres porteføljer lever op til kravene fra alle typer virksomheder. Derfor er det multinationale ejendomsinvestorer som Aareal Bank, Aberdeen Standard Investments, Allianz Real Estate, APG, Australian Super, Bouwinvest, ING, Patrizia og Union Investment etc., der deltog i Mipim PropTech. Foruden ELF Development og Cobblestone fra Danmark, som var i Paris for at få styr på, hvad der rører sig inden for PropTech.

Læs hele artiklen i Estate Magasin nr. 4/2018, som udkommer i denne uge, og som du kan læse online her (artiklen begynder på side 34)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder