Ejendommen, som huser Brøchner Hotels i Carlsberg Byen, er solgt til TopDanmark og PFA

PFA og Topdanmark køber 4-stjernet hotel i Carlsberg Byen 

Udover det eksklusive boutique hotel på 10.455 kvm., der skal drives af Brøchner Hotels, er der også restaurant, retail, spa og cafearealer i de i alt tre ejendomme på samlet 14.287 kvm, som indgår i handlen med Carlsberg Byen P/S. 

– PFA’s ejendomsinvesteringer orienterer sig mod de megatrends, vi ser i samfundet nu og i de kommende år. Økonomi og forbrug – herunder muligheden for at forkæle sig selv med et hotelophold i en storby – er en af de trends, der er yderligere potentiale i. Særligt i et nyt og levende område som Carlsberg Byen. Det er en investering i lavrisikoklassen i forhold til andet sammenligneligt byggeri, men stadig med udsigt til stabile afkast, og vi ser frem til samarbejdet om ejerskabet med Topdanmark, siger adm. direktør Michael Bruhn, PFA Ejendomme.

Han tilføjer, at investeringen også er en del af arbejdet med at rebalancere PFA’s danske erhvervsejendomsportefølje samt et øget fokus på de mindre og eksklusive boutique hoteller, som har klaret sig særligt godt de senere år. Gorrissen Federspiel har bistået  Carlsberg Byen med hele udviklingen af projektet og i denne omgang også med transaktionen.

Første hotel i Carlsberg Byen
Efterspørgslen på hotelværelser har været stigende i København de senere år. Siden 2009 er antallet af overnatninger steget med næsten 60 procent, og der ventes fortsat fremgang de kommende år. Hotellet er det første hotel i Carlsberg Byen og skal drives af Brøchner Hotels.

– I det mix af investeringer, Topdanmark foretager for, at vores pensionskunder kan få et stabilt og konkurrencedygtigt afkast, indgår også kvalitetsbyggeri med god beliggenhed i de større byer. Vi har, ligesom PFA, været med i udviklingen af Carlsberg Byen fra starten og ser frem til, at investeringen i det kommende hotel bliver til gavn for den nye bydel, for brugerne af hotellet og vores pensionskunder, siger udviklingschef i Topdanmark Ejendom, Thomas Junker Guldborg. 

Også hos sælgeren, Carlsberg Byen P/S, er der tilfredshed med handlen med de to købere, der dermed køber en del af selskabet ud af ejerkonstruktionen og ind i et mindre ejerskab. Selve Carlsberg Byen P/S ejes af Carlsberg (25 procent), PFA (30 procent), Topdanmark (22,5 procent) og PenSam (22,5 procent).

– Der var flere interesserede købere til hotellet, men PFA og Topdanmark har været med fra Carlsberg Byens opstart og støtter fuldt ud op om den strategi, der er for områdets udvikling med fokus på byliv og integrering af de mange historiske bygninger. På den baggrund er vi meget tilfredse med handlen og ser frem til, at Brøchner Hotels åbner Hotel Ottilia i begyndelsen af 2019, siger adm. direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus. 

Hotel Ottilias tagterrasse får udsigt over København. Hoffmann er hovedentreprenør, Christoffer Harlang og Arkitema arkitekter, og Wissenberg ingeniører

Investeringen omfatter de for bydelen historiske bygninger ’Lagerkælder 3’ på Bryggerens Plads 7, ’Maltmagasinet’ på Bryggerens Plads 3 og det tilstødende ’Hammershus’. Alle beliggende i 1799 København V. Den kommende ombygning foretages inden for rammerne af, at to af bygningerne er fredede. Køberne overtager ejendommene ved udgangen af året. 

Læs også Hotelejer satser på usædvanlige bygninger – har 2 nye hoteller på vej

Læs også Flemming Engelhardt ny adm. direktør i Topdanmark Ejendom

Læs også Brøchner Hotels udvider med hostel i Aarhus med 560 senge

 

Fakta
– Det samlede antal hotelværelser i det kommende hotel kommer op på 155, heraf 15 suiter. Det firestjernede hotel afleveres nøglefærdigt til køberne. Alle værelser bliver indrettet som dobbeltværelser på i udgangspunktet 25 kvm hver. Suiterne vil være op til 85 kvm. 

– Carlsberg Byen ventes at være fuldt udviklet i 2024. Masterplanen for bydelen er at skabe 25 byrum og en ramme for et varieret og levende byliv – både inden og udenfor bygningerne – som skal indeholde et mix af boliger, butikker, cafeer, kontorer, uddannelses- og kulturelle institutioner, alt sammen etableret i en grøn og bæredygtig bydel. 

– Investeringen foretages som en direkte investering og indgås som et joint venture mellem PFA og Topdanmark. 

– Rådgivere: Rambøll er teknisk rådgiver, mens Newsec/Datea er rådgiver på driften. Horten Advokater er juridisk rådgiver for køber, mens Gorrissen Federspiel har været på sælgersiden.

– De tre bygninger gennemgår en totalrenovering med respekt for ejendommenes eksisterende kvaliteter, hvilket blandt andet er en konsekvens af, at to af ejendommene er fredet. 

Læs mange flere nyheder om hoteller her

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder