Klimatorium i Lemvig. Illustration: 3XN

3XN vinder konkurrence om Klimatorium i Lemvig

3XN har vundet konkurrencen om at opføre Danmarks nye, internationale klimacenter, Klimatorium, på havnen i Lemvig. Vinderforslaget er udarbejdet i samarbejde med SLA og Orbicon.

Bygningen på omkring 4.000 kvm bliver ”centrum for viden, uddannelse, innovation og udviklingsprojekter inden for forsyning og klima, der skal understøtte Danmarks rolle som eksportør af løsninger på klimamæssige udfordringer og samtidig sætte Lemvig og Region Midtjylland i centrum for klimaløsninger”.

Bygherrerne er Lemvig Kommune og Lemvig Vand Og Spildevand – og etableringen af Klimatorium er deres svar på de udfordringer med urbanisering og klimaforandringer, de oplever på egnen. Med byggeriet af Klimatorium er deres håb at kunne trække specialister og virksomheder til området, som kan være med til at skabe arbejdspladser og vækst.

Ikonisk bygningsværk i Lemvig
Klimatorium er også et sted for de lokale beboere og turister, som kan opleve udstillinger om klima eller få sig en kop kaffe i caféen. Underetagen kan benyttes til forskellige slags events.

Byggeriet af Klimatorium ventes færdigt i 2020. Illustration: 3XN

– Bæredygtighed er en af vores kernekompetencer, så vi er meget stolte over, at få lov til at designe Danmarks nye klimacenter. Det er vigtigt for os, at det også bliver et sted for borgerne i Lemvig, som er forankret i den lokale kultur, siger Jan Ammundsen, Senior Partner og Head of Design i 3XN.

Ifølge 3XN bliver den nye Klimatorium-bygning et ikonisk bygningsværk i Lemvig. Bygningen er en relativt simpel struktur i to etager, hvor stueetagen har en ren glasfacade, som får den træbeklædte overetage til at se svævende ud.

Byggeriet forventes at gå i gang til maj 2019, inden byggeriet ventes færdigt i 2020.

Læs også Aarsleff-ledet team skal bygge Københavns højeste boligtårn på 120 meter

Læs også Signal Danmark får ny direktør

Læs også The Silo vinder mere international hæder (+)

Læs også Signal starter global ekspansion med kontor i London

Læs også Ny megaskole til 1.900 elever i København skal bygges med gamle mursten

Læs også Kant Arkitekter vinder 3 udbud af boligbyggerier med værdi på 650 millioner kr.

Læs også Wohlert Arkitekter skal føre svømmebad tilbage til fordums stolthed (+)

Læs mange flere nyheder om arkitektvirksomheder her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder