Stor interesse for KLP’s spekulative kontorbyggeri blandt branchefolk og børn

Matematik, fysik, og it flyttes delvist fra klasseværelserne på Ørestad Skole ud på byggepladsen på Kay Fiskers Plads, hvor et moderne kontorbyggeri de næste tre år vil være nabo til skolen. Det er et nyt brobygningsprojekt med entreprenøren Hoffmann og 400 elever fra 6. til 9. klasse, der skal gøre eleverne opmærksomme på de muligheder der ligger i at tage en håndværksfaglig uddannelse når de skal beslutte deres ungdomsuddannelsesvalg efter 9. klasse.

Starten på byggeriet og brobygningsprojektet blev markeret med en begivenhed, som skabte stor interesse hos politikere, byggebranchen og naturligvis de unge mennesker, som til lejligheden fik udleveret deres arbejdsmiljøbevis af Hoffmann.

Blandt talerne var Norges Ambassadør i Danmark Aud Kolberg, Overborgmester Frank Jensen, By & Havns nytiltrådte adm. direktør Anne Skovbro, Hoffmanns adm. direktør Torben Bjørk Nielsen, Gyrithe Saltorp, adm. direktør for Vilhelm Lauritzen Arkitekter og KLP’s koncernchef Sverre Thornes.

– Alle Københavns skoleelever skal have hands-on erfaring med, hvad en ingeniør, elektriker eller tømrer laver. Ved at kombinere den klassiske undervisning med oplevelser fra det virkelige arbejdsliv, får eleverne et blik for de muligheder, der ligger i håndværks- og naturfag, sagde overborgmester Frank Jensen.

Grunden har gennem en årrække stået som en parkeringsplads, men efter en analyse af markedet besluttede KLP sig for at sætte byggeriet i gang og skabe et flerbrugerhus. Også selvom man ikke kan sætte et eneste navn på en bruger i huset, der har en projektværdi af 1,3 milliarder kr. og nu regnes med at stå færdigt i foråret 2021 i stedet for i 2019 som oprindeligt planlagt.

Ejendommens stueetage, der udgør 10.000 kvm, vil blive indrettet som en ”by i byen” og tilbyde en række fælles faciliteter og services, der gør arbejdsdagen både bekvemmelig, afvekslende og effektiv for de mere end 3.000 brugere der dagligt vil arbejde i eller besøge ejendommen, men samtidig også vil være et tilbud til bydelens borgere og gæster, der på lige fod kan benytte mange af de faciliteter ejendommen tilbyder.

Læs også: KLP bygger spekulativt 65.000 kvm flerbrugerhus i Ørestad (+)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia