Tegninger af det Amager Fælled Kvarter, som alligevel ikke blev til noget

Forslag kan sende Amager Fælled-byggeri til Tingbjerg

Pengene er brugt på metro, men de er ikke tjent ind endnu. Derfor er det en beslutning af de mindre sjove, som borgerrepræsentationen i København skal tage, når de skal afgøre, hvor boliger til en værdi af 1,3 milliarder kr. skal ligge, når det nu ikke kunne blive på Strandengen på Amager Fælled.

Fire af de fem fremlagte forslag som Politiken skriver om kredser om kombinationer af byggeri to andre steder på Amager Fælled og et areal i Sydhavnen. Men et femte forslag foreslår, at byggeriet skal opføres på fem forskellige byggegrunde rundt omkring i byen. Heriblandt i Tingbjerg.

– I Tingbjerg vil byggeri af lejer- og ejerboliger underbygge regeringens strategi med at skabe mere blandede boligformer i det såkaldte ‘ghetto’-område. Det vil også øge passagergrundlaget for en letbane, skriver Politiken.

De to andre steder på Amager Fælled, hvor der foreslås byggeri er i den nordlige del af Amager Fælled overfor DR Byen samt et stykke langs Vejlands Allé, hvor der allerede er udstykket til en campingplads.

Byggegrunden i Sydhavnen ligger øst for Bådehavnsgade som nabo til bydelens mange sejlklubber.

Læs også: Amager Fælled-byggefelt afgøres først i 2018

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder