Estate Media –

Nyheder – Danmark

Niam køber 21.000 kvm. i Kolding.

Forstadskommuner sænker afgift på erhvervsejendomme

Omegnskommunerne til København sænker i stigende grad dækningsafgiften, så det bliver billigere og mere attraktivt for erhvervslivet at drive forretning. Det viser tal fra Ejendomsforeningen Danmark

Martin Burlund

torsdag 9. august 2018 15:16

Ejendomsforeningen Danmark er netop ved at indsamle resultater til den årlige ejendomsvenlighedsundersøgelse, der bliver lanceret senere på året. I undersøgelsen måles kommunerne blandt andet på parametre som dækningsafgift, grundskyld, byggesagsgebyrer samt sagsbehandlingstid på byggesager.

Undersøgelsen viser allerede nu en tendens til, at en del omegnskommuner til København har valgt at tænke i mere ejendomsvenlige baner ved at sænke dækningsafgiften på forretningsejendomme. Det gælder kommunerne Gladsaxe, Furesø, Vallensbæk, Brøndby, Dragør og Høje Taastrup.

– Dækningsafgiften er en afgift på forretningsejendomme som butikker og kontorer. Beskatter kommunen dem unødigt, gør man vilkårene ringere for dem, der er med til at sikre vækst og beskæftigelse i kommunerne. Sænker kommunerne afgifterne, er kommunerne omvendt med til at tiltrække virksomheder og arbejdskraft, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Odense har førertrøjen
Blandt Danmarks fire største kommuner København, Aarhus, Aalborg og Odense har sidstnævnte kommune igennem en længere årrække vist sig at være mest opmærksom på at få sænket dækningsafgiften. Siden 2007 er dækningsafgiften i Odense faldet fra 6,4 promille til 2,7 promille i 2018.

– Odense Kommune har i denne omgang valgt at sænke dækningsafgiften 0,3 promille, og ligger betydeligt lavere end de tre øvrige danske storbyer. Det viser, at kommunen satser stærkt på at få skabt flere arbejdspladser, og det er rigtig positivt, siger Jannick Nytoft.

Til sammenligning ligger København på 9,8 promille, Aarhus på 5,75 promille og Aalborg på 5,35 promille. Den maksimale promille er 10.

– Kommuner med høje dækningsafgifter får på den korte bane en højere kommunal indtægt, men glæden er kortvarig. På den lange bane er afgifterne med til at skade erhvervslivet og beskæftigelsen i kommunerne, siger Jannick Nytoft.

Det er der også mange kommuner, der har indset. Siden 2011 er kommunernes indtægt fra dækningsafgiften faldet med en milliard kroner på landsplan.

Læs også: Ny analyse: Så mange byggevirksomheder giver overskud (+)

( Besøgt 124 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Birch Ejendomme ’yderst tilfreds’ med indtjeningen i forkortet regnskabsår

Pluss, Regnskab og resultater, Bolig, Investering / onsdag 23. september 2020

Andelsboligejendom solgt efter henvendelse fra Colliers

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / onsdag 23. september 2020

AP Pension lander aftale om opførelse af 11.000 kvm boliger

Entreprenører, Bolig, Byggeri, Bæredygtighed / onsdag 23. september 2020

Nrep sætter dato på åbning af nyt hollandsk hotelkoncept i Danmark

Konvertering, Hotel, København / onsdag 23. september 2020

Finder ny lejer til ombygget chokoladefabrik

Kontor, København, Udlejning / onsdag 23. september 2020

– Balancen mellem lejer og udlejer forskubbes

Ejendom / tirsdag 22. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder