PLH Arkitekter har vundet arkitektkonkurrencen om at tegne DLG’s nye domicil ved Fredericia. Illustration: PLH Arkitekter

Pensionsselskab bygger hovedkontor på 7.500 kvm for landbrugskoncern

AP Pension bygger landbrugskoncernen DLG’s nye regional- og hovedkontor ved Fredericia, som bliver på 7.500 kvm.

Uden at oplyse den eksakte investeringssum fortæller adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, at investeringen beløber sig til et ”mindre trecifret millionbeløb”.

DLG’s kommende domicil ved Fredericia, motorvej E45 og Lillebæltsbroen. Illustration: PLH Arkitekter

Efter opførelsen, som planlægges at gå i gang senere i år, forbliver AP Pension ejer af bygningen, som kommer til at ligge på en erhvervsgrund i nærheden af motorvej E45 og Lillebæltsbroen, hvor andre større virksomheder allerede er placeret.

Byggeriet ventes at stå færdigt i midten af 2020. Når byggeriet er færdigt, vil omkring 300 medarbejdere have deres daglige gang i bygningen.

Det nye hovedkontor i Fredericia berører omkring 200 arbejdspladser, der flyttes fra DLG’s nuværende placering på Axelborg i det centrale København samt cirka 100 arbejdspladser fra dele af DLG’s tre detailforretninger i Sydjylland, Østjylland og på Fyn, DLG’s Kundecenter og datterselskaberne Vitfoss/Vilofoss.

Vil undgå mulig interessekonflikt
– Både internt i DLG og blandt vores ejere har der gennem længere tid været et ønske om, at forretningen blev samlet og kom tættere på landbruget. Vi har nu fået en god aftale med AP Pension om finansieringen af vores nye hovedkontor i Fredericia, siger Lars Sørensen, CFO i DLG-koncernen.

DLG har valgt at leje sig ind i sit kommende domicil, fordi landbrugskoncernen ”hellere vil bruge penge på at udvikle forretningen frem for at have døde mursten,” som Lars Sørensen udtrykker det.

Illustration: PLH Arkitekter

PLH Arkitekter har vundet arkitektkonkurrencen om at tegne DLG’s nye domicil.

Niels Dengsø Jensen er bestyrelsesformand for både AP Pension og DLG. For at undgå diskussioner om en mulig interessekonflikt i forbindelse med hans post som bestyrelsesformand i begge selskaber, er sagsbehandlingen og beslutningsprocessen i begge selskabers bestyrelse blevet gennemført uden hans deltagelse, oplyser de to selskaber.

DLG er et af Europas største grovvareselskaber og er ejet af de danske landmænd. DLG har aktiviteter i 18 lande og 6.300 medarbejdere. DLG havde i 2017 en omsætning på 49,1 milliarder kr. og er dermed en af Danmarks største virksomheder målt på omsætning.

Læs opfølgning Derfor vinder PLH Arkitekter nyt domicil til trecifret millionbeløb (+)

Læs også Spekulationsbyggerier presser sig på i København

Læs også Kinesisk milliardselskab leder efter europæisk hovedkvarter i Danmark (+)

Læs også Jeudan-direktør: Derfor vil vi købe PwC-domicil for milliardbeløb (+)

Læs også Jeudan vil investere 1,6 milliarder kr. i nyt PwC-domicil

Læs også PwC bygger nyt domicil på 28.000 kvm

Læs mange flere nyheder om kontorer her

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder