Foto: Bravida

Bravida efter opkøb og vækst på 11 procent: Ordrebogen er igen rekordhøj

Bravida-koncernen, der netop har fremlagt kvartalsrapport for april-juni 2018, kan igen notere fremgang.

Omsætningen steg med 11 procent til 4.790 millioner svenske kr. – svarende til cirka. 3.435 millioner danske kr. – mens den organiske vækst blev på 4 procent mod 0 procent i sammenligningskvartalet i 2017.

Bravida foretog tre opkøb i kvartalet, som på årsbasis tilfører omkring 68 millioner svenske kr. i omsætning.

Resultatet efter skat for 2. kvartal blev 212 millioner svenske kr. mod 186 millioner svenske kr. for 2. kvartal 2017. Det svarer til en bundlinjefremgang på 14 procent til omkring 152 millioner danske kr.

Samtidigt kan koncernen rapportere en rekordhøj ordrebeholdning.

– I Norge voksede vi med 10 procent i 2. kvartal. I Sverige ser vi en stabil vækst på 4 procent for kvartalet, og i såvel Danmark som Finland kan vi rapportere en kraftig vækst. I løbet af perioden voksede vores serviceforretning med 11 procent, fremhæver Bravidas koncernchef, Mattias Johansson.

Fremtidsudsigter
I 2014 vedtog Bravida en opkøbsstrategi, som hidtil har resulteret i omkring 50 opkøb, og som har tilført omsætning på omkring 3,6 milliarder danske kr. – med god lønsomhed.

– Jeg vurderer, at vi også fremover vil kunne vokse gennem opkøb i overensstemmelse med vores finansielle mål, siger koncernchefen.

Mattias Johansson vurderer, at markedet for teknisk service og installation fortsat vil være godt i Danmark, Sverige og Norge samt stabilt i Finland:

– Ordrebeholdningen, som ikke omfatter serviceopgaver men udelukkende installationsopgaver, er endnu engang rekordhøj. Hovedparten af opgaverne i ordrebeholdningen er mange små og mellemstore installationsprojekter, som sammen med vores store servicevirksomhed vil støtte væksten i de kommende kvartaler.

Bravida er Nordens førende leverandør af service- og installationsydelser med godt 10.000 medarbejdere, heraf omkring 1.800 i Danmark. Selskabet leverer løsninger inden for el, VVS, ventilation, Fire & Security, sprinkler, køl, kraft, baneteknik, energioptimering, teknisk ejendomsdrift og fjernvarme.

Læs også Fynske investorer tjener enormt på boliger i Berlin

Læs også 83 procent mindre ejendomssalg får overskuddet i NCC til at styrtdykke (+)

Læs også Danmark er med til at løfte Sweco-fremgang

Læs også Nyt milliardoverskud i Balder – lejeindtægter stiger med 12 procent (+)

Læs også NREP-overskud falder til 36 millioner kr. (+)

Læs også Cobe næsten firedobler millionoverskud

Læs også Overskud i Schaumann-selskaber vokser til 108 millioner kr. (+)

Læs også NPV vender negativt driftsresultat (+)

Læs mange flere regnskabshistorier her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder