Fremtidens havnefront i Svendborg. Illustration: Effekt og Sweco Architects

Team vinder transformation af Svendborg Havn

Effekt, Sweco Architects, WTM Engineers og ArcGency er udpeget til at stå for en omfattende forandring af havnen i Svendborg. Det sker, efter virksomhederne har vundet projektkonkurrencen ”Den Blå Kant”.

Projektet, der gennemføres for Svendborg Kommune, dækker et areal på i alt 8 hektar og skal projekteres i flere etaper i løbet af de kommende år.

Vinderprojektet tager udgangspunkt i en klimasikring af havnen og samtidig udvides havnens mange kulturmiljøer med en række rekreative områder med blandt andet et havnebad, en havnepark og en promenade langs kajen.

– Vores vision for projektet er at stormflods- og skybrudssikre havnen, mens vi skaber sammenhængskraft på tværs af havnen, styrker de eksisterende kulturmiljøer og tilfører nye rekreative og sociale værdier til havnen og byen som helhed. Vi har arbejdet indgående med at få løsningerne tilpasset de etablerede, lokale miljøer og stedspecifikke forhold langs kanten, således at det nuværende liv på havnen kan fortsætte uhindret, mens etableringen pågår, siger Tue Foged, partner i Effekt.

Svendborg Havn er i dag udsat i forhold til oversvømmelser og ekstreme klimahændelser, og et af projektets hovedgreb er derfor at etablere en klimasikringskant – den blå kant – på havnens yderside, som sikrer den indre havn mod oversvømmelser på op til 3 meter.

Læs også Stifter af Schønherr trækker sig tilbage – ny pris skal hylde ham

Læs også Arkitektfirma vinder rammeaftaler med trecifret millionbyggesum

Læs også Henning Larsen-ledet team vinder norsk museumsprojekt i milliardklassen

Læs også Team valgt til 50 boliger og 9.995 kvm erhverv i Carlsberg Byen

Læs også Kullegaard tegner 361 ungdomsboliger og 3.500 kvm erhverv i Valby

Læs også Skala arkitekter og Urban Power tegner 150.000 kvm ny bydel i Horsens for DSB Ejendomme

Læs også 4 teams er udvalgt til at konkurrere om sidste Ørestad Syd-grund

Læs mange flere nyheder om arkitektvirksomheder her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder