Det tidligere Jysk Pædagogseminarium på Skejbyvej 29 i Risskov bliver primært til 730 boliger. Illustration: Rambøll Arkitekter og Schmidt Hammer Lassen Architects

Jysk Pædagogseminarium bliver til 730 boliger

A. Enggaard har netop købt det tidligere Jysk Pædagogseminarium på Skejbyvej i Risskov. Sælger er VIA University College.

Her vil den nordjyske entreprenørkoncern opføre 730 boliger, der skal stå klar til indflytning i 2020. De gamle bygninger rives ned, og der skal udvikles et nyt boligområde med et etageareal på cirka 52.000 kvm.

– Vores ambition er at udvikle et boligområde med stor diversitet og med natur, sport og sundhed i højsædet, siger projektudviklingschef Jakup Sjostein, A. Enggaard.

– Vi bevarer den gamle idrætshal og med afsæt i den, skal området gøres til noget særligt. Vi er i øjeblikket ved at afdække, hvilke aktiviteter hallen kan rumme udover selvfølgelig sport. Der kan for eksempel laves aktiviteter for seniorer, fællesspisning for beboerne og meget andet. Intentionen i lokalplanen er at skabe en grøn kile igennem området og også det vil være med til at gøre det et godt sted at bo, uddyber projektudviklingschefen.

De A. Enggaard er i de indledende faser på projektet, kan Jakup Sjostein endnu ikke komme ind på projektomkostningerne.

Læs også Fremadstormende A. Enggaard: Vi skyder ikke alle vores projekter af på én gang (+)

Læs også A. Enggaard lander rekordhøj top- og bundlinje – og forventer fortsat vækst

Boliger, daginstitution og dagligvarebutik
De 730 boliger kommer til at bestå af en blanding af ejerboliger, lejeboliger og almennyttige boliger. Desuden er der planlagt en daginstitution i området. Boligerne er tegnet af Rambøll Arkitekter og Schmidt Hammer Lassen Architects og består af bygninger i 3-4 etager. I den øvrige del af området vil der også komme en dagligvarebutik.

Colliers International i Aarhus har formidlet salget af det tidligere Jysk Pædagogseminarium.

Læs også Tysk kapitalforvalter køber ”Biblioteksparken”-projekt i Aarhus

Læs også Transformation: Amerikansk koncept får nordisk hotelpremiere i Danmark

Læs også 85 boliger bygges ved tidligere aarhusiansk hovedbibliotek, som bliver til hostel

Læs mange flere nyheder om Aarhus her

Læs mange flere nyheder om transaktioner her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder