Estate Media –

Nyheder – Danmark

PwC bygger nyt domicil i Nordhavn. Facade. Foto By og Havn.
PwC bygger nyt domicil. Illustration: By og Havn

PwC bygger nyt domicil på 28.000 kvm

Henning Larsen skal tegne et nyt domicil med 12 varierende kuber i forskellige højder til 1.500 medarbejdere.

Kamilla Sevel

torsdag 31. maj 2018 10:26

PwC bygger et bygningskompleks på cirka 28.000 kvm, hvilket giver plads til flere end 1.500 medarbejdere samt konference- og kursusfaciliteter til over 12.000 erhvervsrelationer. PwC bor i dag i Tuborgs tidligere domicil på Strandvejen 44 i Hellerup. Den ejendom, som PwC altså nu fraflytter, er ejet af PensionDanmark, mens PwC selv udvikler domicilet på Østerbro tæt på Københavns Nordhavn.

– Vores ambition er at skabe et levende videnhus, der åbner for fremtidens muligheder for innovation og samarbejde for PwC og vores kunder. Det gør vi for fortsat at kunne fastholde og tiltrække de allerdygtigste talenter, der kan betjene vores kunder på det højeste niveau, skabe tillid og dermed udbygge vores position som det førende revisions-, skatte- og rådgivningshus i Danmark, siger senior partner og adm. direktør for PwC, Mogens Nørgaard Mogensen.

PwC bygger nyt domicil på Marmormolen i Nordhavn.
PwC bygger nyt domicil på Marmormolen

Byggeriet er tegnet af Henning Larsen Architects og etableres som et atriumhus, der er underdelt i 12 kuber i varierende højder. På den måde indpasser bygningsvolumenet sig i havneområdet med de højeste kuber på op til 36 meter mod Kalkbrænderihavnsgade og havnebassinet samtidig med, at bygningen nedtrappes til 16 meter mod kanalrummet og den omkringliggende boligbebyggelse på Marmormolen. Bygningens facader, terrasser og tag vil være med grønne arealer med træer og buske. Netop den del har der været diskussion omkring med Københavns Kommune, men den er altså nu landet.

PwC bygger nyt domicil i Nordhavn på Marmormolen. Skitse By og Havn.
Skitse: By og Havn

– Marmormolen giver os ud over en synlighed og en placering midt i et udviklingsområde, som vi finder meget spændende, muligheden for at binde PwC’s stærke kultur yderligere sammen, siger Mogens Nørgaard Mogensen.

Jens Kramer Mikkelsen: Endnu et skridt nærmere
Adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn, ser frem til, at endnu en stor virksomhed flytter til et af de nye byudviklingsområder.

– Med dette byggeri er vi nået endnu et skridt nærmere realiseringen af de ambitiøse planer for Nordhavn som blandet bolig- og erhvervsby. I By & Havn mærker vi en stigende interesse fra både mellemstore og store virksomheder, der gerne vil etablere sig i de nye byudviklingsområder, og vi ser frem til endnu mere dynamik og flere medarbejdere i Nordhavn. Fra et byudviklingsperspektiv er PwCs kommende domicil samtidig en slags ’missing link’, der binder Østerbro sammen med Marmormolen og binder Marmormolen sammen med Amerika Plads og Århusgadekvarteret.

PwC bygger nyt domicil i Nordhavn. Foto By og Havn.
Illustration: By og Havn

Foruden selve byggeriet etableres egen parkering samt to nye bypladser – en ny ankomstzone og byplads mod syd ved Marmorvej og en ved Nordbassinet. Den nye byplads ved Marmorvej hæves i forhold til vejbanen og cykelstien og friholdes derfor for kørende trafik. Det bliver et roligt miljø på de gåendes præmisser. I stueetagen skabes mulighed for at etablere for eksempel en kaffebar eller anden udadvendt funktion med et udendørs opholdsareal langs facaden i direkte kontakt med pladsen. Mod nord ved havnebassinet integreres PwCs udendørs kantineareal med den offentlige plads, promenaden og træbryggen langs havnebassinet. Desuden anlægges der offentlige stier hele vejen rundt om bygningen.

– Vi arbejder hver dag for at gøre København til en endnu mere attraktiv erhvervsby, og derfor glæder vi os over at byde PwC velkommen til Nordhavn, som udvikler sig stærkt i disse år. Jeg er glad for, at vi kan tiltrække virksomheder, der kan være med til at skabe vækst og job i København – og hele Danmark. Jeg ønsker PwC rigtig god vind i deres nye omgivelser, siger overborgmester Frank Jensen.

Læs også Patrizia køber 12 ejendomme på Marmormolen i Nordhavn

Læs også Cykelbro over Marmormolen bliver sløjfet

 

Kommentarer

Seneste nyt

Milliardoverskud i Dades dykker til underskud på 191 millioner kr.

Pluss, Investering, Virksomheder og mennesker / mandag 14. oktober 2019

Thylander-fond køber 5.651 kvm opløst andelsboligejendom med 80 boliger

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 14. oktober 2019

Erhvervsdirektør i EDC: Ingen grund til utryghed for andelshavere

Bolig, Erhvervsmæglere, Investering / mandag 14. oktober 2019

Niam bliver kunde hos Cobblestone

Virksomheder og mennesker / mandag 14. oktober 2019

1.200 kvm Netto-butik solgt på rekordtid til otte investorer

Pluss, Esbjerg, Investering, Retail, Transaktioner / mandag 14. oktober 2019

Disse ejendomme går ny investor i Danmark efter

Pluss, Investering / fredag 11. oktober 2019

Kommende konferencer

Tirsdag den 22. oktober kl. 09:00

Tagboliger og altaner

– udvikling, projekter og rentabilitet

Torsdag den 24. oktober kl. 09:00

Udviklings- og investeringsmuligheder i jyske byer

- få del i væksten provinsen

Jobmarked

Nyeste opslag

Account Manager

     

Projektleder til konferencer og events

     

     

Projektudviklingsdirektør

       

Estate Podcast


Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland