Adm. direktør Per W. Hallgren, Jeudan. Foto: Jeudan.

Udlejningsprocent på 99 i København løfter Jeudan – men overskuddet falder

Danmarks største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed har ifølge adm. direktør Per W. Hallgren og Jeudans bestyrelse fået en tilfredsstillende start på året.

Selskabet kommer ud af 1. kvartal med både øget nettoomsætning (lejeindtægter), driftsresultat og bruttoresultat.

I forhold til 1. kvartal 2017 er nettoomsætningen steget til 386 millioner kr. fra 312 millioner, driftsresultatet vokser til 198 millioner kr. fra 181 millioner, mens bruttoresultatet også udvikler sig positivt ved at vokse til 228 millioner kr. fra 205 millioner.

Anderledes går det for bundlinjen, som falder til 132 millioner kr. fra 140 millioner.

Alt i alt flugter resultaterne forventningerne.

– Vi aflægger i dag et regnskab for 1. kvartal med et tilfredsstillende resultat. Det forlænger en støt fremgang, og det underbygger samtidig vores forventninger om en fortsat positiv udvikling med en vækst i EBVAT (resultat før kurs- og værdireguleringer) i 2018 til niveauet 650 millioner kr., siger adm. direktør Per W. Hallgren.

Høj udlejningsprocent giver også udfordringer
Jeudan har i København en udlejningsprocent på 99,0, hvor mere end 92 procent af koncernens ejendomsportefølje er beliggende.

– Den høje udlejningsprocent medfører desværre også situationer, hvor vi ikke har mulighed for at opfylde potentielle kunders lokalebehov, da vi ikke har tilstrækkelige ledige kvm, siger Per W. Hallgren, der er tilfreds med Jeudans kundetilgang i årets 1. kvartal.

For hele 2018 fastholder ejendoms- og servicevirksomheden forventningerne til et resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) på omkring 650 millioner kr. Det sker på baggrund af en omsætning på cirka 1,5 milliarder kr.

Kilde og tabel: Jeudans’ delårsrapport for 1. kvartal 2018

Læs også Direktør for HD Ejendomme om overskud på 376 millioner kr.: Jeg er stolt over gennemført turnaround

Læs også Patrizia mere end 4-dobler driftsindtægter trods et mindre aktivt transaktionsmarked

Læs også Orbicon lander underskud på 53,8 millioner kr. – første underskud siden 2010

Læs mange flere regnskabshistorier her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder