Købmagergade 50. Foto: Freja Ejendomme

Freja sælger ejendomme på Købmagergade til amerikansk fond for 845 millioner kr.

Købmagergade 44-46 og 50 tilhører ikke længere staten, eftersom det internationale ejendomsinvesteringsfirma Hines har købt de 2 ejendomme i indre København. Bag salget står Freja Ejendomme, der sælger tidligere statslige bygninger.

Ejendommene ved Rundetårn har tidligere huset Københavns Universitet og er blevet solgt for 845 millioner kr.

Købmagergade 44-46 er 10.564 kvm, mens Købmagergade 50 er lidt mindre med et areal på 10.067 kvm.

Hines, der har hovedkontor i Houston, Texas, har ambition om at genskabe ejendommenes tidligere storhed og etablere detailhandel af høj kvalitet, hotel og lejligheder til beboelse.

– De næsten tomme bygninger giver en sjælden mulighed for at udvikle et højkvalitetsområde med mange brugsmuligheder, som vil tilgodese de lokales behov og turisterne. Opkøbet vidner samtidig om vores forpligtigelse over for det nordiske marked. Det er et område, hvor Hines har opnået voksende ekspertise og tilegnet sig investeringer, der giver værdi for vores investorer, siger James Robson, adm. direktør i Hines Europe og ansvarlig for de nordiske markeder.

Købet af Købmagergade 44-46 og 50 er Hines’ tredje opkøb i København over de seneste 15 måneder.

Læs også Tidligere universitetsbygninger i København K sat til salg hos Freja for en milliard kr.

Læs også Staten udbyder 5 ejendomme i København K til en værdi af 387 millioner kr.

Glad for udenlandske investorer 
Hos Freja Ejendomme er adm. direktør, Karen Mosbech, også tilfreds med handlen, som er sket via erhvervsmæglerfirmaet Cushman & Wakefield RED.

– Vi har fået et resultat, der er positivt for begge parter. Bygningerne i Købmagergade skiller sig ud og har en unik beliggenhed.

Købmagergade 50. Foto: Freja Ejendomme

Karen Mosbech mener, at Hines’ projekt udnytter beliggenheden til fulde.

– Det er spændende og har international karakter. Vi glæder os til at se, hvordan projektet udvikler sig over tid. Vi er utroligt glade for, at udenlandske investorer med store visioner har valgt at investere i København, siger hun.

Hines har desuden investeret i fem high street-detailejendomme på Købmagergade til Hines Pan-European Core Fund.

HEVF blev lanceret i 2017 og er en investeringsfond med base i Luxembourg. Fonden er drevet af Hines og har til formål at erhverve sig en portefølje af værdiskabende erhvervsejendomme i hele Europa på vegne af en institutionel investorgruppe.

Hines er et privatejet, globalt ejendomsinvesteringsfirma grundlagt i 1957. Firmaet er repræsenteret i 201 byer i 24 lande verden over og har 108 igangværende udviklingsprojekter rundt om i verden. Historisk set har Hines udviklet, ombygget eller erhvervet sig 1.295 ejendomme svarende til over 422 millioner kvm.

Virksomhedens nuværende ejendoms- og kapitalforvaltningsportefølje omfatter 506 ejendomme på i alt over 210 millioner kvm.

Læs også Freja henter nyt bestyrelsesmedlem og ”powerlady” hos Gehl

Læs også Freja sætter karré til salg i Aarhus og frister danske og udenlandske investorer

Læs også Frejas top- og bundlinje halveret

Læs også Avedøre Flyveplads til salg i budrunde med en minimumspris på 4 millioner kr.

Læs også Sadolin & Albæk til sælgere af investeringsejendomme: Pas på med for høje priser

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder