Estate Media –

Nyheder – Danmark

MTH Group består foruden MT Højgaard af Enemærke & Petersen, Ajos, Lindpro og Scandi Byg samt de delejede virksomheder Greenland Contractors og Seth. Foto: MTH Group

MT Højgaard-ejere indskyder 150 millioner kr. efter nyt underskud

MT Højgaard har fortsat svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Første kvartal medførte tilbagegang i omsætning såvel som resultat. Fremadrettet skal alle projekter regnes, så de indbringer 5 procent, men regnskabet viser, at det gør de eksisterende langt fra. Ejerne indskyder 150 millioner kr. for at supplere likviditeten efter tabene

Kamilla Sevel

torsdag 10. maj 2018 22:18

MT Højgaard har stadig meget svært ved at tjene penge. Men omsætningen er samtidig faldet i første kvartal. Forventningerne til året fastholdes dog på baggrund af stigende ordretilgang og effektiviserings-gevinster fra ”Fokus 2018”-programmet i MT Højgaard, som blandt andet betød, at 100 funktionærer blev afskediget i starten af året.

Omsætningen endte i 1. kvartal på 1,5 milliarder kr., hvilket er hele 10 procent lavere end samme periode sidste år. Resultatet blev samtidig et underskud på – 56 millioner kr. mod -22 millioner kr. i første kvartal 2017. Selvom det hos andre entreprenører faktisk før er set, at faldende omsætning er blevet fulgt af stigende indtjening, så var det ikke tilfældet hos MT Højgaard, hvor faldet tværtimod skyldtes den faldende omsætning foruden lav kapacitetsudnyttelse og nedskrivning på et enkelt projekt, hvor et muligt erstatningskrav mod partnere endnu ikke kan indregnes.

Projekterne skulle helst ligge i feltet til højre for så indtjener de mere end de ønskede 5 procent. Men det gør langt fra alle. Kilde: MT Højgaards kvartalsregnskab.

Til gengæld håber MT Højgaard med nye ordrer i kvartalet for i alt 1,4 milliarder kr. mod 1,0 milliard kr. i samme periode sidste år, hvilket er en vækst på 37 procent, at få styr på indtjeningen. Især fordi opgaverne har en god spredning på en række større projekter samt mange mindre projekter med hurtig opstart og omsætning allerede i 2018. I april har koncernen yderligere vundet ordrer for omkring 2 milliarder kr., især til MT Højgaard.

– Det er en topprioritet at udnytte vores kompetencer til at vinde nye, attraktive ordrer med den rigtige bonitet. Vi tror på, at vi har det rette markedsfokus, og at vores tilgang til digitalisering og udvikling af nye samarbejdsformer er rigtig. Men indtjeningen i MT Højgaard er p.t. utilfredsstillende, og derfor er der brug for, at vi forbedrer MT Højgaards konkurrencekraft yderligere. Initiativerne for at styrke MT Højgaard er samlet i programmet Fokus 2018 med overskrifterne Bedre konkurrencekraft, Større ordreindgang og Stabil drift, siger adm. koncerndirektør Torben Biilmann.

Programmet som blandt andet blev indledt med afskedigelsen af 100 funktionærer ventes at sænke de samlede omkostninger i MT Højgaard med cirka 100 millioner kr., og besparelserne vil få fuld effekt fra 2019.

Som konsekvens af de større betalinger det seneste halve år relateret til gamle afsluttede offshore projekter har MTH Groups ejerkreds besluttet at styrke likviditets- og kapitalgrundlaget med et ansvarligt lån på 150 millioner kr., som blev etableret den 9. maj 2018. Dette er sket for at sikre, at MTH Groups udviklingsmuligheder ikke begrænses af effekten af de gamle afsluttede offshore projekter og som understøttelse af Fokus 2018-programmet.

MTH Group fastholder forventningerne til 2018 om en omsætning omkring 6,8 milliarder kr. med et overskud på primær drift i niveauet 140-180 millioner kr. svarende til cirka 2,2-2,6 procent i overskud.

Læs også MT Højgaard ledet team skal renovere og udvide Gellerup (+)

Læs også MTH-ledet team bygger DTU-bygning på 9.280 kvm.

Læs også MT Højgaard afskediger 160 medarbejdere efter tabte projekter

 

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i ejendom: Dansker på toppost, den gode bolig og salget i Københavns hjerte

Ugen i ejendom / lørdag 25. januar 2020

Her er ny canadisk investor i Danmark bag milliardopkøb af Strøg-ejendom

Pluss, Investering, København, Transaktioner / fredag 24. januar 2020

Privat investor bygger 120 boliger i ny Aalborg-bydel

Pluss, Aalborg, Byudvikling, Investering / fredag 24. januar 2020

Boligministeren: Afklaring på paragraf 5.2 inden for en måneds tid

Bolig, Byggeri, Byudvikling / fredag 24. januar 2020

Rikke Lykke: Stor forskel på asset management i forskellige lande – vi tager det bedste

Pluss, Investering / fredag 24. januar 2020

Her er hovedudfordringerne i udviklingen af Danmarks tre største byer

Bolig, Byudvikling / torsdag 23. januar 2020

Kommende konferencer

Fredag den 31. januar kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Aarhus 2020

- den aktuelle byudvikling

Onsdag den 26. februar kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Aalborg

- udvikling og investeringer mod 2020

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland