Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: Aldi.de

Aldi leder efter mindst 11 nye butikker

Discountkæden Aldi har måttet lukke en række butikker og er nu nede på 189. Men målet er at komme op på over 200 igen, så der skal nu findes nye lokationer.

Kamilla Sevel

torsdag 10. maj 2018 22:48

Aldi Danmark kommer ud af 2017 regnskabsåret med et plus for omsætningen på 164 millioner kr., og et driftsresultat på minus 84 millioner kr. i forhold til året før. Resultatet er ikke uventet, efter et år med store afskrivninger, indførelse af nyt butikskoncept og omfattende modernisering af hele butiksnettet.

– Der er gode grunde til, at vi kommer med et regnskab, som vi selvfølgelig ikke kan være tilfredse med: Vi har valgt at lukke et meget stort antal butikker, som betød store afskrivninger på ejendomme og derudover har vi haft for store non-food-varelagre, som har kostet dyrt at realisere, fortæller Aldi Danmarks nye adm. direktør, Finn Tang.

På trods af at Aldi Danmark har lukket 32 butikker, så stiger både omsætning pr. butik og gennemsnitskøb. Målet for Aldi er, at flere kunder vil fylde mere i indkøbsvognen flere gange om ugen, så hele dagligvarekøbet lægges hos Aldi.

– Vi står nu med en stærk strategi, der i løbet af de kommende år leverer et langt bredere kvalitetsvaresortiment og en lækker butiksoplevelse, vi ikke tidligere har stået for. Det er jeg sikker på, at kunderne vil komme efter, men det tager tid, siger Finn Tang.

Det vil også påvirke næste års regnskab, at Aldi er i fuld gang med at tilpasse og modernisere butiksnettet, fordi det er dyrt at holde lukket, mens det sker. Lige som Aldi leder efter ejendomme, hvor der kan etableres helt nye butikker, så kæden igen kan komme op over 200 butikker.

Samtidig skal Aldi have kigget på alle butikker. Det har været fremme, at der skal findes 150 nye lokationer, men det er ikke defineret endnu.

– Det er rigtigt, at vi skal have kigget på alle vores butikker og vurderet, hvordan vi får bragt de butikker med ind i “Det Nye Aldi”, og det skal ske ved ombygning, udvidelse, flytning mv. Men konkret, er det endnu alt for tidligt at sige mere om det, siger vicedirektør Thomas Hedegaard Bang.

I 2017 lukkede Dagrofa Kiwi-kæden, og Fakta har netop annonceret at man lukker 47 butikker.

Læs også Coop: Overraskende stor interesse for de 47 Fakta-butikker, der lukker

– Der er klart for mange supermarkeder, der kæmper om de samme kunder i Danmark, men vi kan heldigvis være med i det udskillelsesløb, for vi har en stærk ejer, siger Finn Tang, som har fået en 3-cifret millioninvestering af Aldi Nord Gruppen til at eksekvere den kundefokuserede strategi.

Aldi Nord Gruppen er en af Europas største discountkæder med mere end 5000 supermarkeder i Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Polen, Danmark og Tyskland, hvor man er førende i discount.

ALDI DANMARK APS (MIO. KR.) 2017 2016
NETTOOMSÆTNING 3.828 3.664
DRIFTSRESULTAT -313 -229
ÅRSRESULTAT -326 -243
EGENKAPITAL 1.505 1.432

Læs også Aldi lukker 32 butikker i Danmark

( Besøgt 792 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Bach Gruppen får standset byggeri på Bryggens Bastion

Byggeri, København / fredag 18. september 2020

Ejendomsbranchen bliver kørt over igen og igen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Jeudan køber kontordomicil for 102 millioner kr. – og afslører planer

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Sexisme – selvfølgelig er det også i ejendomsbranchen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Newsec mister tidligere chef for asset management – skifter til ATP

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 18. september 2020

Investor køber boliger for knap en kvart milliard kr. i København

Pluss, Bolig, Investering, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder