Dronningen indviede Blox sammen med nuværende og tidligere ministre

Fredag blev Blox indviet af H.M. Dronning Margrethe, et ministerhold bestående af Brian Mikkelsen, Mette Bock, Troels Lund Poulsen og Ole Birk Olesen og en lang række prominente politikere som Marianne Jelved og Bertel Haarder foruden københavnske ikoner som Frank Jensen og tidligere borgmester Klaus Bondam. Og så en hel masse fra bygge- og ejendomsbranchen, design- og arkitekturverdenen og adm. direktør i Realdania Jesper Nygaard i spidsen for et hold af Realdania-folk. Dermed bliver et af de helt store udviklingsprojekter i København og det hollandske arkitektfirma OMA’s første projekt i Danmark endelig en realitet.

Ambitionen er, at stedet bliver et omdrejningspunkt for byliv – både for lokale og for alle, der besøger København. Et sted man mødes, leger, spiser eller nyder udsigten til havnen. Med nye pladser, en havnepromenade og den kommende Lille Langebro skaber Blox nyt liv i en helt central del af Københavns Havn.

Ministrene stod i kø for at hilse på adm. direktør Jesper Nygaard og ønske tillykke med åbningen. Her er det Ole Birk Olesen bagerst og blandt andet direktør i Danske Ark Lene Espersen i samtale med overborgmester Frank Jensen.
Ministrene stod i kø for at hilse på adm. direktør Jesper Nygaard og ønske tillykke med åbningen. Her er det Ole Birk Olesen bagerst og blandt andet direktør i Danske Ark Lene Espersen i samtale med overborgmester Frank Jensen.

– København er et forbillede for byer i hele verden, når det gælder livskvalitet og bæredygtig byudvikling. Med Blox kan vi udvikle fremtidens byløsninger og får samtidig skabt nye forbindelser og rekreative tilbud, der giver endnu mere byliv ved havnen, sagde overborgmester Frank Jensen.

Den største lejer i Blox er Dansk Arkitektur Center, der med åbningsudstillingen Welcome Home markerer flytningen, der skal skabe optimale rammer for et arkitekturcenter i verdensklasse og samtidig sætte fokus på noget, der er mere folkeligt end så mange andre mere branche- og designorienterede udstillinger; nemlig hjemmet.

Blox danner også rammen om kontorfællesskabet Bloxhub, der skal være Danmarks nye base for fremtidens byløsninger og samle aktører på tværs af arkitektur, design, byggeri og tech. Bloxhub er finansieret i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Erhvervsministeriet og Realdania og er indrettet af Danielsen Spaceplanning.

– Med Bloxhub har vi fået en kreativ hub, hvor virksomheder på tværs af brancher kan mødes og udvikle nye løsninger til fremtidens bæredygtige byer. Det ser jeg et stort potentiale i – både for den enkelte virksomhed, men også for vores samfund som helhed. Det særligt danske, hvor vi arbejder sammen om morgendagens løsninger, fortjener hele verden også at kunne blive inspireret af, sagde erhvervsminister Brian Mikkelsen i sin tale.

Jesper Nygaard tager imod Jens Kramer Mikkelsen.
Jesper Nygaard tager imod Jens Kramer Mikkelsen.

De positive forventninger gik igen i indvielsens officielle taler fra kulturminister Mette Bock, erhvervsminister Brian Mikkelsen, Københavns overborgmester Frank Jensen, partner i OMA Ellen Van Loon, som har designet, samt adm. direktør i Realdania Jesper Nygård. DR Pigekoret bød op til fællessang og akrobaterne fra Sparrow Dance optrådte udvendigt på glasfacaden.

Blox er et højisoleret lavenergihus og udstyret med blandt andet solceller, fjernkølingsanlæg og intelligent styring af husets installationer. Bygningen er konstrueret med lang holdbarhed og stor fleksibilitet. Fx har bygningens blivende dele en levetid på over 200 år. Og med stor loftshøjde, flytbare vægge osv. kan huset blive tilpasset til ændrede behov i fremtiden.

– Blox er med sin arkitektur og sine aktiviteter et bidrag både til København og til Danmark – og samtidig til byer i hele verden. Blox forvandler en lidt glemt del af havnen til en ny og levende destination i byen. Et sted, vi kan lege, spise, hænge ud, arbejde og blive klogere. Et vartegn, der giver os mere af det bedste ved København og samtidig tilfører noget helt nyt. Og så er det samtidig ambitionen, at Blox med indhold som Dansk Arkitektur Center og innovationshubben Bloxhub bliver et omdrejningspunkt for arkitektur og bæredygtige løsninger til fremtidens byer.

Læs også Niam flytter i Blox

Læs også Ugen i Ejendom – september 2017 – om restauranter og fantastprojekter

Læs også København får ny cykelbro til aflastning af Langebro

Læs også Sammenslutning af megabyer åbner kontor i København 

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder