5 giftige højhuse i Brøndby skal rives ned

12 huse i Brøndby Strand Parkerne skal i løbet af to års tid være blevet til 7. Det har kommunalbestyrelsen i Brøndby Kommune besluttet, oplyser TV2 Lorry.

Kommunalbestyrelsen vedtog ved seneste møde den 18. april et tillæg til en lokalplan, der gør det muligt at rive de 5 PCB-inficerede højhuse ned.

– Brøndby Strand får et kæmpe løft. Nu har vi mulighed for at bygge noget nyt og lave en anden struktur i området, som kan hæve områdets kvalitet. Vi sidder lige nu og arbejder på en boligpolitik, hvor vi i slutningen af året vil præsentere, hvordan området kommer til at se ud, og hvilke boliger der kommer, siger borgmester Kent Max Magelund (Socialdemokratiet).

Nedrivningen af de 16 etager høje boligblokke ventes at begynde efter sommerferien.

– Udfordringen her er, at der er andre boliger tæt på. Vi er nødt til at bringe det ned i etaper, så vi regner med at selve nedrivningen kan tage omkring to år, fordi det skal transporteres ned i etaper og køres væk, fordi det er giftigt, siger borgmesteren til TV2 Lorry.

Renovering koster 780 millioner kr.
Det anslås, at nedrivningen af de 5 PCB-ramte højhuse kan holdes på et budget på lige over 200 millioner kr, hvorimod den billigste renovering, der vil sikre sunde boliger i de 5 højhuse, beløber sig til omkring 780 millioner kr.

De 4 boligselskaber i Brøndby Strand Parkerne har igennem længere tid forsøgt at finde en løsning til at fjerne miljøgiften PCB fra 5 af de ikoniske højhuse i Brøndby Strand.

PCB er en forkortelse af Poly-Chlorede Biphenyler, som op gennem 1960’erne og 1970’erne blev brugt i en række byggematerialer og tekniske komponenter verden over.

Senere har det vist sig, at PCB kan skade mennesker og det omkringliggende miljø. Derfor blev anvendelsen af PCB gjort forbudt i byggeri i 1977, og er i dag på EU’s liste over farlige stoffer.

Læs også Tredje Natur og Lendager Group bag forslag til verdens første upcyclede højhus (+)

Læs også Politisk modgang til Nordhavns-tårn: Idémand overvejer ny placering i Danmark eller i udlandet (+)

Læs også Nu kan der bygges i højden – den såkaldte lugtparagraf fjernes

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder