Foreløbig illustration af Bella Centers nye kongressal

Bella Center vil udvide med 14.000 kvm for at få Nordeuropas største kongressal

Den eksakte investeringssum er hemmelig, men BC Hospitality Group, som ejer og driver Bella Center Copenhagen, afslører, at selskabet er klar til at skyde et trecifret millionbeløb i Bella Center for at få Nordeuropas største kongressal.

Det sker som led i investeringen i nye og større kongresfaciliteter for at udnytte den store efterspørgsel efter København som kongres-destination samt at sikre, at kongrescenteret forbliver attraktivt.

– Efterspørgslen efter internationale kongresser er steget i de senere år, og vi er p.t. i en situation, hvor København har brug for at holde kadencen og konsolidere positionen som attraktiv international kongresby yderligere. Udvidede kongresfaciliteter vil være en stor fordel for både os og for hovedstadsregionen som helhed, og jo før, vi kan komme i gang med denne udvidelse og opgradering af Københavns kongresfaciliteter, jo bedre, siger Allan L. Agerholm, adm. direktør for BC Hospitality Group.

Bella Center Copenhagen planlægger at opføre i alt cirka 14.000 kvm, som blandt andet vil indeholde en kongreshal med plads til 7.000 siddende gæster – det største af sin art i Nordeuropa. Af de 14.000 kvm er 7.000 kvm fleksible områder.

Wonderful Copenhagen: Ekstremt gode nyheder 
Den nye kongressal forudsætter blandt andet, at en ny lokalplan for området omkring Bella Center – BellaKvarter Nord – vedtages til videre forløb af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune i starten af maj, hvorefter lokalplanen kan sendes i offentlig høring.

Hvis planerne for et større og mere avanceret Bella Center Copenhagen bliver godkendt, kan byen se frem til ikke blot øget kongreskapacitet, men som resultat heraf også en øget kongresomsætning i hovedstadsområdet i størrelsesorden 600-700 millioner kr. om året, siger Allan L. Agerholm.

I en kommentar til byggeplanerne, som forventes afsluttet i slutningen af 2020, siger adm. direktør i Wonderful Copenhagen, Mikkel Aarø-Hansen:

– Det er ekstremt gode nyheder for hele hovedstaden. København spiller mod de helt store i den globale konkurrence om de attraktive videnkongresser, som allerede i dag er en milliardforretning for hovedstaden. Og her er kapacitet i forhold til at kunne huse de store kongresser helt afgørende.

BC Hospitality Group råder i dag over 1.584 hotelværelser, 162 møde- og konferencelokaler og cirka 200.000 kvm konference- og møde- og eventfaciliteter med plads til over 30.000 personer.

Læs også 3 lokationer er i spil til Hilton-brand i Aarhus

Læs også Hilton vender tilbage til Danmark senest i 2020 – her er hotellet

Læs også Lufthavnen får hotel med 500 værelser til 800 millioner kr. – Hilton ude af København

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder