Ejendommen med et grundareal på knap 12.000 kvm. Foto: Freja Ejendomme

Freja sætter karré til salg i Aarhus og frister danske og udenlandske investorer

Freja Ejendomme har netop sat en hel karré til salg på Willemoesgade i Aarhus-bydelen Trøjborg, og ifølge statens selskab har ejendommen med et grundareal på lige under 12.000 kvm allerede tiltrukket sig stor opmærksomhed blandt investorer.

Ejendommen ligger tæt på Aarhus Universitet og midtbyen, og den kan transformeres og åbner samtidig mulighed for nybyggeri. Freja forventer en bebyggelsesprocent på 140-165.

– Vi har haft en god proces og en frugtbar dialog med Aarhus Kommune om, hvordan vi kan udvikle ejendommen, så vi får spændende udadvendte funktioner og nye boliger til Trøjborg. Vi har også holdt et parallelopdrag med fire arkitektfirmaer. Her blev tegnestuerne bedt om at komme med deres bud på, hvordan man kan transformere udvalgte eksisterende bygninger og samtidig tilføje nybyggeri, som passer til stedets ånd, siger udviklingschef i Freja Ejendomme, Lisbeth Nørskov Poulsen.

De foreløbige skitser fra parallelopdraget bliver fremlagt til sommer, mens arbejdet med en ny lokalplan forventes at gå i gang til efteråret.

Danske og internationale investorer 
Salget af karrén på Willemoesgade sker i samarbejde med Sadolin & Albæk.

Foto: Freja Ejendomme

– Vi har sendt informationer ud til en del seriøse investorer, herunder også et par internationale investorer. Vi oplever, at der er stor interesse for ejendommen, fordi du får chancen for at udvikle et kvarter helt fra bunden i et attraktivt område inden for ringgaden, siger partner og direktør i Sadolin & Albæk Carsten Gørtz Petersen, der varetager salget af ejendommen.

Willemoesgadekarréen blev opført i år 1900 og var i sine første år et bryggeri. Siden blev ejendommen købt af Otto Mønsted, der producerede den kendte OMA-margarine. Igennem årene har ejendommen ændret omfang, karakter og funktion flere gange og har senest huset Aarhus Universitet.

I dag består bygningerne i området af Papirværket, Shedtagsbygningen, Otto Mønsteds Hjørne, Hovedbygningen, Tårnet og Stalden samt et ældre garageanlæg.

Læs også Frejas top- og bundlinje halveret

Læs også Avedøre Flyveplads til salg i budrunde med en minimumspris på 4 millioner kr.

Læs også Sadolin & Albæk til sælgere af investeringsejendomme: Pas på med for høje priser

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder