Home klar til at sælge de første flydende container-boliger

Ejendomsmæglerkæden Home er klar til at sælge de første container-boliger som en del af ”Urban Rigger”-projektet, som BIG har tegnet.

Det sker, efter Københavns Kommune har givet Urban Rigger grønt lys til at lave en flydende mini-studieby med 72 lejligheder i Københavns Havn. De første 12 studieboliger ud af 72 i projektet er møblerede og klar til indflytning ved Refshaleøens kaj.

Prisen spænder fra 950.000 kr. for en bolig på 24 kvm til 1,250 millioner kr. for den største på 27 kvm.

Udover selve lejlighederne indeholder en ”Urban Rigger” 445 kvm fællesareal med egen landgangsbro, fælles ”gårdhave” med cykelparkering, egen badeplatform, kajak-anløb, grill-plads og solterrasse på taget. Hertil kommer fælles bar, fitness-rum, vaskefaciliteter, eget opbevaringsrum – alt sammen under vandet. Container-boligerne er delvis selvforsynende med energi fra solpaneler på taget og varmeslanger indbygget i skroget til udnyttelse af energi fra havvandet. Endelig er der offentlig bus og havnebus ved landgangsbroen.

– Du bor direkte på vandet, og lige bag dig har du hele Refshaleøens spirende, kreative miljø med restauranter, cafeer og sauna, mens du til de tre andre sider har udsigt direkte til Langelinie, Københavns by og indsejlingen til havnen, siger Home-mæglerne Michael Hammerbak og Torben S. Hansen, der står for salget af Urban Rigger.

60 lejligheder klar 1. april 2019
Det var iværksætter Kim Loudrup, der i 2013 fik ideen til Urban Rigger og siden fik Bjarke Ingels og hans tegnestue, BIG, med på projektet.

De seks Urban Riggere kommer til at ligge på Refshaleøen, hvor den første rigger allerede er ”fortøjet” og klar til indflytning, mens Home forventer, at de næste fem riggere med i alt 60 lejligheder er klar 1. april 2019.

Urban Rigger har allerede opnået international opmærksomhed og anerkendelse og er nomineret til flere internationale priser, blandt andet ”World Architecture festival 2017”, ”Edison Awards 2017”, og ”World Building of the Year 2017” ved ”World Architecture Festival”.

Læs også BIG skifter skala i nye studieboliger

Læs også BaseCamp Student bygger 639 studieboliger i Lyngby i projekt til over 530 millioner kr.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder