Robin Feddern, adm. direktør for Arkitektgruppen

Arkitektgruppen nærmer sig milliardomsætning med nyt solidt årsregnskab

Ikke underligt er det en tilfreds adm. direktør Robin Feddern, som sammen med resten af ledelsen i Arkitektgruppen gør status i forbindelse med det netop offentliggjorte årsregnskab, som viser markant fremgang på de vigtigste nøgletal.

Således realiserede koncernen i 2017 en omsætning på 847,7 millioner kr. mod 622,8 millioner i 2016. Det svarer til en fremgang på 36 procent takket være flere bæredygtige byggerier, nye partnerskaber og åbningen af et kontor i Aarhus.

Også koncernens bruttoresultat og ordinært resultat før skat røg i vejret i regnskabsåret, som følger kalenderåret. Det skete med en fremgang på henholdsvis 17 procent til 135,1 millioner kr., mens resultatet før skat var hele 30 procent bedre i 2017 sammenlignet med året.

– Resultatet viser, at vi på økonomien har mere end realiseret de forventninger, som vi havde ved årets begyndelse. Det er positivt og viser styrken i både vores forretningsmodel og vores medarbejderstab. Vores dedikerede ansatte har leveret ind på alle hylder, så vi har afleveret spændende byggerier til aftalt pris og kvalitet, siger Robin Feddern.

Særligt fokus på bæredygtighed
Arkitektgruppen har for tiden mere end 1.000 boliger i produktion og en ”ikke-ubetydelig pipeline” på nye projekter.

Flere af projekterne har særligt fokus på bæredygtighed.

– Det er rigtig glædeligt, at vi i 2017 også har nået de mere værdimæssige målsætninger, vi har haft. Eksempelvis om at skabe flere bæredygtige byggerier, hvor vores indsats spiller på flere forskellige strenge. Et af vores nuværende byggerier, Greensquare Garden, er allerede præcertificeret til DGNB Guld, vi har DGNB-certificeret flere af vores medarbejdere, og vi er i gang med at opføre to projekter, hvor der anvendes upcyclede byggematerialer, siger direktøren.

Med upcyclede byggematerialer menes, at en del af de byggematerialer, der bruges, er brugte materialer i en ny funktion, som ellers ville være endt som byggeaffald,

Koncernen har i 2017 udbygget joint venturet med NREP, som nu omfatter 7 projekter til en samlet forventet projektværdi på cirka 3,4 milliarder kr. Projekterne afleveres mellem 2018 og 2020.

Derudover indgik Arkitektgruppen i det forgangne år et nyt joint venture med et dansk livsforsikringsselskab om projektudvikling af en ejendom med henblik på opførelse af et cirka 50.000 kvm nyt boligbyggeri.

Ser optimistisk på 2018
Koncernen har primo 2018 etableret et nyt kontor i Aarhus City Tower og er nu repræsenteret med kontorer i Odense, Aarhus og København.

Dét sammenholdt med selskabets ”gode” ordrebeholdning ved indgangen til 2018 samt ”en stærk portefølje” af nye udviklingsprojekter gør, at ledelsen også er optimistisk i sine forventninger til det kommende 2018-årsregnskab.

Derfor budgetterer ledelsen for 2018 med en omsætning lidt under niveauet for 2017 og med et overskud, som lever op til koncernens målsætning om en overskudsgrad på 6 procent eller mere.

Det fynske projektudviklingsselskab havde i 2017 en overskudsgrad før skat på 8,9 procent mod 9,4 procent i 2016.

Arkitektgruppen A/S havde – på koncern-niveau – pr. 31. december 2017 en egenkapital på 241 millioner kr. mod 206 millioner kr. på samme tidspunkt året før.

Læs også Tony Christrup skal være direktør for byudvikling og public affairs i Arkitektgruppen

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder