Foreløbig visualisering af Bonavas boligbyggeri Fasanrækkerne i Ørestad Syd. Illustration: Juul Frost Arkitekter

Bonava køber endnu en grund i Ørestad og vil bygge 92 boliger

Torsdag annoncerede Bonava, at selskabet har omkring 100 boliger på vej i Charlottenlund. Det sker, efter selskabet og DSB Ejendomme har indgået en betinget købsaftale om 15.000 kvm ved Forstbotanisk Have øst for Charlottenlund Station.

Nu oplyser den svenske boligudvikler, at den har købt endnu en grund i Ørestad i kølvandet på selskabets succes i Nordre Fælledkvarteret i Ørestad.

Denne gang har Bonava købt 9.100 kvm i Ørestad Syd, hvor selskabet vil udvikle 92 lejligheder og rækkehuse i projektet, der har fået navnet Fasanrækkerne – opkaldt efter den nærliggende Fasanskoven.

Bag salget af grunden står By & Havn.

Bonava har i løbet af de seneste uger købt jord i henholdsvis Greve og Charlottenlund og nu Ørestad.

– Får jeg mine ønsker opfyldt, bliver det til endnu flere indkøb her i foråret. Der er en solid efterspørgsel efter familieboliger i hovedstadsområdet, og vi har ambitioner om at udvikle en stor andel af de nye hjem, siger adm. direktør Torben Modvig, Bonava Danmark.

Han ønsker ikke at oplyse købsprisen for de 9.100 kvm i Ørestad Syd.

Projektet er tegnet af Juul Frost Arkitekter og bliver DGNB-guldcertificeret.

Første spadestik til Fasanrækkerne forventes at blive taget i 2. halvår 2018, mens planen for indflytning er i begyndelsen af 2020.

“Ørestad er blevet en kæmpe succes”
Hos By & Havn oplever man massiv efterspørgsel på grunde i Ørestad.

– Ørestad er blevet en kæmpe succes, og vi mærker en stor interesse efter at investere i området. Folk har for alvor fået øjnene op for de mange kvaliteter, som Ørestad har – både i forhold til boliger, infrastruktur og byliv, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

I december afleverede Bonava Fælledudsigten II til den svenske ejendomsinvestor Fastighets AB Balder som de sidste af i alt 178 boliger i Nordre Fælledkvarteret.

Bonava-gruppen er Nordeuropas største boligudvikler og omsatte i 2017 for 14,5 milliarder svenske kr.

Læs også Bonava køber DSB-areal i Charlottenlund og vil bygge 100 boliger

Læs også Bonava udvikler ny bydel i Greve med 250 boliger

Læs også Bonava lukker salg i Glostrup efter salg af 24 udlejningsboliger til privat investor

Læs også Bonava køber 12.000 kvm byggeretter til 30 millioner kr. i Taastrup

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder