Charlottenlund Station. Foto: Bonava

Bonava køber DSB-areal i Charlottenlund og vil bygge 100 boliger

Omkring 100 nye boliger er på vej i Charlottenlund.

Således har Bonava og DSB Ejendomme indgået en betinget købsaftale om 15.000 kvm ved Forstbotanisk Have øst for Charlottenlund Station. Her vil Bonava udvikle og bygge godt 100 boliger i et projekt, der har fået navnet ”Verdenshaven”.

– Vi ser frem til samarbejdet med Gentofte Kommune om det videre forløb med lokalplan og byggetilladelse, og vi glæder os til at skabe gode boliger med respekt for områdets karakter og historie, siger adm. direktør Torben Modvig, Bonava Danmark.

Han ønsker ikke at oplyse købsprisen for DSB-grunden.

Verdenshaven-projektet er tegnet af Juul Frost Arkitekter, og det forventes at blive sat til salg i 2019. Købsaftalen er betinget af, at en lokalplan for projektet vedtages.

Underdirektør i DSB Ejendomme, Jes Transbøl, glæder sig også over handlen:

– Det er et rigtig spændende projekt, som Bonava er kommet med, og jeg er sikker på, at det vil tilføre området omkring Charlottenlund Station en ny dimension og blive et aktiv for Charlottenlund.

Det er anden gang på kort tid, at Bonava køber et større areal til boligudvikling.

– Vores strategiske fokus ligger på hovedstadsområdet, og vi ser en robust efterspørgsel efter moderne lejligheder og rækkehuse. Derfor er vi på udkig efter flere områder med god infrastruktur og rekreative kvaliteter, siger Torben Modvig.

Bonava-gruppen er Nordeuropas største boligudvikler og omsatte i 2017 for 14,5 milliarder svenske kr.

Læs også Bonava udvikler ny bydel i Greve med 250 boliger

Læs også Bonava lukker salg i Glostrup efter salg af 24 udlejningsboliger til privat investor

Læs også Bonava køber 12.000 kvm byggeretter til 30 millioner kr. i Taastrup

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder