Projektdirektør Tim Andersen, Kanalbyen Fredericia.

Fredericia overhaler Kolding og Vejle på boligsiden

Ud af de 25 største byer er Fredericia den kommune i Jylland, som havde flest boligsøgninger i 2017 – også flere end nabokommunerne Kolding og Vejle. Det mærkes også i byens nye spirende bydel, Kanalbyen. Her stiger salget af lejligheder.  

– En levende bymidte, et teater i verdensklasse, en restaurant med Michelin-stjerne og en helt ny bydel, Kanalbyen, som lige nu skyder op på havnen. Der er masser af gode grunde til at kigge i retning af Fredericia, når danskerne er på boligjagt. Og det er der mange, som gør, siger projektdirektør Tim Andersen, Kanalbyen i Fredericia, der tidligere hed FredericiaC.

Det viser en analyse, som boligportalen boligdeal.dk har udarbejdet. I analysen sammenlignes forskellige kommuner på baggrund af de geografiske ønsker, som boligsøgende danskere i løbet af 2017 har udpeget i søgeannoncer og søgeagenter, og ud af de 25 største byer er Fredericia den kommune i Jylland, som har fået flest boligsøgninger i 2017. Siden 2016 har kommunen bl.a. overhalet nabokommunerne Kolding og Vejle på trods af, at disse to kommuner også selv er kravlet opad.

Det er udvikling, som i høj grad glæder Tim E. Andersen, der er projektdirektør for det partnerskab, der står bag skabelsen af Fredericias nye bydel, Kanalbyen:

– Tallene fra boligdeal.dk understreger den interesse, vi også oplever for Kanalbyen. Stadig flere interesserede købere og lejere skriver sig på vores boligliste, og salget af lejligheder er stigende, siger Tim E. Andersen.

Fredericia på top 10 over flest hushandler
Også nye tal fra en anden boligportal, boligsiden.dk, viser, at der er travlhed på det midtjyske boligmarked. De midtjyske ejendomsmæglere var i 2017 blandt de mæglere, som lukkede flest hushandler.

– Det glæder os, at søgningen på trekantområdet fortsat er stor. Der er ingen tvivl om, at transportmulighederne spiller en rolle. For mange boligkøbere har det stor betydning, hvor langt der er til motorvejen og dermed til arbejdspladsen, og her har trekantområdet et klart fortrin som mødested for motorveje og med togforbindelser i alle retninger, siger Tim Andersen.

På boligsidens top 10 over postnumre med flest solgt villaer og rækkehuse i det forgangne år er Fredericia for første gang med i feltet, i selskab med andre midtjyske byer og i selskab med attraktive byer uden for København.

– Men siden vi begyndte at etablere Kanalbyen, har vi erfaret, at arkitekturen ofte vægter lige så højt som infrastrukturen blandt de boligsøgende. Det handler ikke kun om motorvejsnettet, men også om helhedsoplevelsen i området. Og her har Fredericia og Kanalbyen meget at byde på, fordi de boligsøgende ikke behøver at vælge, om de vil helst vil bo centralt og bynært eller naturskønt tæt ved vand og skov. Her kan de få begge dele, lyder det fra Tim E. Andersen.

 

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder