Estate Media –

Nyheder – Danmark

Projektdirektør Tim Andersen, Kanalbyen Fredericia.

Fredericia overhaler Kolding og Vejle på boligsiden

Fredericias sats på en nyudvikling af byen og tiltrækning af boligsøgende bærer frugt. En glad projektdirektør for Kanalbyen i Fredericia kan konstatere, at Fredericia er på danskernes landkort, når det gælder boligsøgning.

Kamilla Sevel

onsdag 4. april 2018 9:34

Ud af de 25 største byer er Fredericia den kommune i Jylland, som havde flest boligsøgninger i 2017 – også flere end nabokommunerne Kolding og Vejle. Det mærkes også i byens nye spirende bydel, Kanalbyen. Her stiger salget af lejligheder.  

– En levende bymidte, et teater i verdensklasse, en restaurant med Michelin-stjerne og en helt ny bydel, Kanalbyen, som lige nu skyder op på havnen. Der er masser af gode grunde til at kigge i retning af Fredericia, når danskerne er på boligjagt. Og det er der mange, som gør, siger projektdirektør Tim Andersen, Kanalbyen i Fredericia, der tidligere hed FredericiaC.

Det viser en analyse, som boligportalen boligdeal.dk har udarbejdet. I analysen sammenlignes forskellige kommuner på baggrund af de geografiske ønsker, som boligsøgende danskere i løbet af 2017 har udpeget i søgeannoncer og søgeagenter, og ud af de 25 største byer er Fredericia den kommune i Jylland, som har fået flest boligsøgninger i 2017. Siden 2016 har kommunen bl.a. overhalet nabokommunerne Kolding og Vejle på trods af, at disse to kommuner også selv er kravlet opad.

Det er udvikling, som i høj grad glæder Tim E. Andersen, der er projektdirektør for det partnerskab, der står bag skabelsen af Fredericias nye bydel, Kanalbyen:

– Tallene fra boligdeal.dk understreger den interesse, vi også oplever for Kanalbyen. Stadig flere interesserede købere og lejere skriver sig på vores boligliste, og salget af lejligheder er stigende, siger Tim E. Andersen.

Fredericia på top 10 over flest hushandler
Også nye tal fra en anden boligportal, boligsiden.dk, viser, at der er travlhed på det midtjyske boligmarked. De midtjyske ejendomsmæglere var i 2017 blandt de mæglere, som lukkede flest hushandler.

– Det glæder os, at søgningen på trekantområdet fortsat er stor. Der er ingen tvivl om, at transportmulighederne spiller en rolle. For mange boligkøbere har det stor betydning, hvor langt der er til motorvejen og dermed til arbejdspladsen, og her har trekantområdet et klart fortrin som mødested for motorveje og med togforbindelser i alle retninger, siger Tim Andersen.

På boligsidens top 10 over postnumre med flest solgt villaer og rækkehuse i det forgangne år er Fredericia for første gang med i feltet, i selskab med andre midtjyske byer og i selskab med attraktive byer uden for København.

– Men siden vi begyndte at etablere Kanalbyen, har vi erfaret, at arkitekturen ofte vægter lige så højt som infrastrukturen blandt de boligsøgende. Det handler ikke kun om motorvejsnettet, men også om helhedsoplevelsen i området. Og her har Fredericia og Kanalbyen meget at byde på, fordi de boligsøgende ikke behøver at vælge, om de vil helst vil bo centralt og bynært eller naturskønt tæt ved vand og skov. Her kan de få begge dele, lyder det fra Tim E. Andersen.

 

( Besøgt 2.035 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Færre og færre boliglejere sættes på gaden – især i hovedstaden

Bolig / tirsdag 1. december 2020

– En ubehøvlet retorik

Estate Magasin, Byudvikling, Odense / mandag 30. november 2020

Arkitema med i vinderteam af 10 milliarder kr. stort projekt

Arkitektfirmaer / tirsdag 1. december 2020

Antallet af ghettoområder knap halveret på ny liste: – Fantastisk positivt

Bolig / tirsdag 1. december 2020

Agat finder ny teknisk chef hos entreprenør

Pluss, Investering, Virksomheder og mennesker / tirsdag 1. december 2020

Her er de 35 talenter på Ung i Ejendom Talentlisten 2020

Ung i Ejendom / mandag 30. november 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030

Torsdag den 10. december kl. 10:00

WEBINAR Udviklingen på kontormarkedet

- stigende tomgang, hjemmearbejdspladser og domicilinvesteringerEstate Podcast

Seneste nyheder