Dansk Byggeri opjusterer forventninger: 30.000 nye boliger på vej i 2019

Arkitekter, entreprenører, ejendomsinvestorer og andre professionelle aktører i bygge- og ejendomsbranchen har også nogle gode år i vente.

Det forudser Dansk Byggeri, som hæfter sig ved, at antallet af nye huse og lejligheder bliver ved med at stige.

Det fører til, at erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen opjusterer sine forventninger i sin nye konjunkturanalyse og venter nu, at der næste år bliver bygget 30.000 nye boliger. Det er 1.000 flere end i år, og det er ikke mindst byggeriet af etageboliger, der har fået et nøk opad.

– Det er først og fremmest de stigende boligpriser og lave renter, der får danskerne til at bygge nyt. Tilflytningen til de store byer har også sendt efterspørgslen efter boliger i vejret og betyder, at investering i boligbyggeri nu for alvor er attraktivt for pensionskasserne. Og udviklingen er gunstig. Vi venter, at priserne på boligmarkedet vil fortsætte med at stige 3-4 procent i gennemsnit de næste år, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri har i årets konjunkturanalyse opjusteret massivt i forhold til tidligere, blandt andet efter en kraftig revision fra Danmarks Statistik.

Læs også Sadolin & Albæk: Studieboliger er en attraktiv investering

Nye køkkener hitter
De højere boligpriser har fået friværdien i boligerne til at stige, hvilket blandt andet får flere og flere boligejere til at renovere deres bolig.

– Vi glæder os over, at markedet for boligrenoveringer er gået støt frem siden 2015. Den optimisme, vi ser hos boligejerne, har blandt andet fået flere til at investere i nye køkkener. Et marked, der var stort set lukket ned i kriseårene. Vi venter, at boligejerne vil blive ved med at tro på fremtiden og øge renoveringerne af huse og lejligheder de kommende år, siger Lars Storr-Hansen.

Siden 2013 er beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen steget støt. Sidste år beskæftigede branchen næsten 167.000, og tallet vil også stige støt i år. Dansk Byggeri venter, at der vil være op mod 175.000 beskæftigede i bygge- og anlægsvirksomhederne i 2019, hvilket omvendt kan blive en udfordring de kommende år, fremhæver Lars Storr-Hansen.

Læs også Stærkt år: Ejendomsinvestorer skruer afkastforventningerne ned de kommende år

Læs også Lars Thylander: Jeg forventer højere afkast i 2018 end branchen generelt

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder