Marina City i Kolding
Havnepromenaden bliver rygraden gennem Marina City. Illustration: Cobe/Kolding Kommune

Schønherr vinder landskabskonkurrence om at tegne Marina City

Schønherr skal tegne landskabet i Marina City på sydsiden af Kolding Fjord, hvor en ny bæredygtig bydel er på vej.

Derved vandt Schønherr landskabskonkurrencen om at udforme havnepromenaden, strandparken, bådoplag, veje, stier, parkering og øvrige udearealer i den kommende bydel, hvor Cobe Architects har stået for masterplanen efter ønske fra Kolding Kommune.

De øvrige fire teams i landskabskonkurrencen var Bogl i samarbejde med ingeniørfirmaet Atkins og det dansk-hollandske landskabsarkitektkonsortium Schul og Okra i samarbejde med ingeniørfirmaet ISC og VIA Trafik.

Desuden deltog Møller & Grønborg i samarbejde med ingeniørfirmaet Orbicon. Sidst – men ikke mindst – deltog landskabsarkitekterne fra SLA i samarbejde med ingeniørfirmaet A1 Consult.

I alt havde 10 teams søgt om at være med i konkurrencen, hvor 5 teams nåede finalen, inden valget faldt på Schønherr.

Kompleks opgave
– Jeg er glad for, at det bliver en af landets førende tegnestuer, som skal hjælpe os med at udforme landskabet i Marina City. Opgaven er kompleks, fordi den skal sammenfatte en masse forskellige ønsker og behov, området skal udvikles over nogle år, og de geotekniske forhold er komplicerede. Hertil kommer, at vi har store ambitioner for Marina City, så vi ønsker landskabsarkitektur af ekstraordinær høj kvalitet, siger projektchef Torben Gade, Marina City.

Schønherr samarbejder med ingeniørfirmaet Midtconsult, ÅF Infrastructure Planning og Gemeinschaft om opgaven. Teamet skal i løbet af det kommende halve år udforme alle Marina Citys offentligt tilgængelige udearealer samt udarbejde en design- og kvalitetsmanual, som også vil gælde for blandt andet de private udearealer ved boliger og maritime erhverv.

Marina City udvikles i et partnerskab mellem Kolding Lystbådehavn, Kolding Havn og Kolding Kommune. Efter planen skal lystbådehavnen og de første byggerier kunne tages i brug i 2021.

Ifølge Torben Gade er Marina City med 1.000 bådpladser Danmarks største og mest attraktive marina uden for hovedstadsområdet.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder