Patrizias globale hovedsæde i sydtyske Augsburg. Foto: Patrizia

Patrizia vil fortsætte med at udvide porteføljen efter stærkt årsregnskab

2017 blev et godt år for Patrizia, efter den tyske kapitalforvalters driftsindtægter i forhold til 2016 steg med 14 procent til 610 millioner kr. Samtidig forventer Patrizia, at driftsindtægterne for 2018 stiger til niveauet 633-745 millioner euro – omkring 4.714-5.549 millioner kr. Det svarer til en vækst på op til 22 procent.

Dermed har Patrizia-koncernen overgået sin indtjeningsprognose for 2017 og leverer således en tocifret vækst i driftsindtægter, assets under management (AUM) og transaktionsvolumener i et år, hvor koncernen har haft fokus på at vokse og udvide den paneuropæiske platform til fordel for investorerne.

Stigende transaktionsvolumen
Transaktionsvolumenen steg 17 procent i forhold til året før og endte på 44,7 milliarder kr. i 2017.

– Vores fremragende resultater understreger det fantastiske år, Patrizia havde i 2017, og tydeliggør vores styrke som partner for vores investorer, lyder det i en kommentar fra adm. direktør Wolfgang Egger, Patrizia Immobilien AG.

I løbet af 2017 rejste og investerede Patrizia for 16,4 milliarder kr. i egenkapital på vegne af institutionelle og private investorer – fordelt mellem tyske og internationale investorer.

Det betyder, at den tyske kapitalforvalter siden 2012 har investeret mere end 74,5 milliarder kr. i egenkapital fra institutionelle investorer. Over den samme periode har koncernen stået bag transaktioner til en værdi af omkring 223,5 milliarder kr.

Samlet set har Patrizia sikret opkøb for 26 milliarder kr. i 2017, hvilket er en stigning på 9 procent i forhold til året før, hvor opkøbet udgjorde 23,8 milliarder kr. Samtidig blev der solgt for 18,6 milliarder kr., hvilket er en stigning på 32 procent i forhold til i 2016, var salget var på 14,2 milliarder kr.

Forvalter ejendomsaktiver for næsten 297 milliarder kr.

– Patrizia var aktiv på tværs af Europa med opkøb i alle nøglemarkeder, herunder Tyskland, Storbritannien, Irland, Norden og Holland. Alle disse transaktionsaktiviteter resulterede i en stærk præstation til gavn for investorerne, siger Wolfgang Egger.

Han forudser yderligere vækst i 2018:

– Vi kommer til at styrke vores paneuropæiske tilbud yderligere til en global investorbase, der er på udkig efter stabilitet, diversificering, valgmuligheder og førsteklasses service. Og vi vil fortsætte med at udvide vores produkter på tværs af markeder, sektorer, investeringstilgange og risikoprofiler.

Efter overdragelserne af de nyeste opkøb af ejendomsinvesteringsfirmaer er gennemført, vil Patrizia forvalte ejendomsaktiver for næsten 297 milliarder kr., primært som porteføljemanager for forsikringsselskaber, pensionsfonde, uafhængige fonde, opsparinger, andelskasser og som medinvestor.

Læs også: Patrizia forventer op mod 22 procent vækst i 2018

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder