Adm. direktør i Freja Ejendomme Karen Mosbech. Foto: Kontraframe

Frejas top- og bundlinje halveret

Et overskud på 247,4 millioner kr. i 2017 mod et overskud på 456,6 millioner kr. i 2016.

Sådan ser bundlinjen ud for Freja Ejendomme A/S, der erhverver ejendomme fra staten og regionerne ud fra en målsætning om at videresælge med størst mulig avance.

Også nettoomsætningen er faldende i selskabet ejet af staten. Således faldt den til 659 millioner kr. fra 990,7 millioner året før.

Det viser det dugfriske årsregnskab 2017, der følger kalenderåret.

Trods dyk i overskuddet er det fjerde år i træk, Freja leverer et trecifret millionbeløb i overskud til fælles kassen – statskassen.

– Vi har haft nogle virkelig gode år i Freja. Vi har været begunstiget af et positivt marked, gode samarbejder med vores leverandører og en række meget attraktive ejendomme, skriver Karen Mosbech, adm. direktør i Freja Ejendomme, i en kommentar til regnskabet.

“Vi kan altid blive bedre til at samarbejde”
Freja sælger som nævnt ejendomme, som tidligere har tilhørt staten og regionerne. Det drejer sig om ejendomme, som ofte er opført med et bestemt formål og kræver en ny lokalplan for at ændre anvendelse. Derfor er samarbejdet med kommunerne vigtigt for Freja, der i 2017 fik vedtaget 5 lokalplaner på sammenlagt 175.000 kvm i 5 kommuner.

– Vi oplever at blive taget godt imod af kommunerne, når vi kommer med et projekt. Der er et stort ønske om at skabe projekter, som skaber liv og dynamik i lokalsamfundet. Men når det er sagt, så kan vi altid blive bedre til at få samarbejdet til at glide, siger Karen Mosbech.

Freja Ejendomme A/S havde pr. 31. december 2017 en egenkapital på 1.790,8 millioner kr. mod 1.906,4 millioner på samme tidspunkt året før.

Læs også Avedøre Flyveplads til salg i budrunde med en minimumspris på 4 millioner kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder