Estate Media –

Nyheder – Danmark

Ugen i Ejendom: Hilton, Mipim, kvinder og nye direktører

I næste uge skal skal mange måneders netværk hentes ind på 3 dage for rigtig mange i den danske ejendomsbranche. Derfor skal der planlægges minutiøst, og man skal nødig gå glip af noget i de dyrebare timer i Cannes. Årets gå-i-byen guide til Mipim blev da også en af ugens mest læste nyheder sammen med teaseren på magasinet om Solveig Rannjes tanker om at have været i ejendomsbranchen i mange år og ikke mindst så røg ugens ananas i egen juice-nyhed ind som den næstmest læste nyhed, da Estate Media kunne offentliggøre navnet på selskabets nye adm. direktør.

Kamilla Sevel

lørdag 10. marts 2018 7:11

– Estate Media er det kit, der binder ejendomsbranchen sammen.

Når nogle siger sådan – og det er der en del, der gør i forskellige formuleringer, – så bliver jeg som stifter af virksomheden selvfølgelig helt varm om hjertet. Men netop fordi mange i branchen kender Estate Media og sætter pris på vores funktion som samlingspunkt for branchen, så  var offentliggørelsen af Estate Medias nye adm. direktør i denne uge en af ugens allermest læste nyheder.

Estate Media er ikke kun en medievirksomhed. Dem er der mange af og flere af dem kigger ind på ejendomsbranchen og rapporterer, hvad der sker. Men vi har fra starten ønsket at være mere end det.

Vi vil med vores arrangementer, nyheder og printmagasiner ikke bare fortælle, hvad der sker, men også være med til at understøtte, at branchen bindes sammen. At arkitekten og financier, asset manageren og landinspektøren og den internationale ejendomsinvestor og advokaten får lidt mere indsigt i hinandens forretningsområder og forhåbentlig får en god forretning ud af det men også bedre projekter og ejendomme i sidste ende, når vidensniveauet om marked og mennesker vokser. Men selvom ejendomsbranchen udvikler sig hurtigt, så er det nok åbenbart, at mediebranchen er i et opbrud af helt andre og kraftfulde dimensioner. Derfor er det også vigtigt at ruste sig til fremtidens mediebillede og sikre, at en lille virksomhed som Estate Media fortsat kan være med helt i front.

Vi har i Estate Media længe overvejet, hvad det bedste skridt kunne være for at sikre det og har besluttet at opruste på de interne ressourcer. Derfor var vi også rigtig glade for i denne uge – efter en længere rekrutteringsproces – at kunne offentliggøre, at vi har fundet en rigtig god profil med solid erfaring fra mediebranchen, som skal være med til at sikre, at Estate Media fortsat kan understøtte ejendomsbranchens udvikling og være med til at sikre, at branchen vidensdeler på tværs af segmenter, geografi og arbejdsområder.

Målet er entydigt: Estate Media skal fremover også være det kit, der binder branchen sammen.

Læs også Lars Bernt bliver ny adm. direktør i Estate Media

Der er stadig nogle i branchen, der synes, at det er fjollet, at så mange går i selvsving over at skulle på Mipim og drikke champagne. De kunne da bare mødes herhjemme. Og ja, det kunne de. Men kun i teorien. Hver gang et møde skal sættes op herhjemme, så går der nemt 2 timer. Altså når først det er aftalt. Og det spontane møde, det sker sjældent. På Mipim møder alle hinanden i nye sammenhænge, og man passerer hinanden på gaden og falder måske i snak med nogle, man aldrig ville være kommet i nærheden af i Danmark. Og måske fører det endda til en god forretning eller et godt projekt for alle parter, som bare ikke havde set hinanden som potentielle samarbejdspartnere før det tilfældige møde.

Jeg har i mange år plæderet for, at dem, der undervurderer værdien af Mipim; ja de gør præcis det. De undervurderer det. Der er ikke mange andre brancher, der har formået at skabe en netværksplatform, der er så stærk og formår at mikse minutiøs præcision og sylespidse mødeplaner med det uformelle og tilfældige møde. Det er selvfølgelig også derfor, at Frank Jensen endnu engang prioriterer den vigtige internationale mødeplads, der samtidig også er byernes vindue mod den internationale investeringsverden.

Læs også Årets Gå-i-byen-guide til Mipim 2018

Læs også Overborgmester inden Mipim: Derfor giver messen mening

Læs også I Greater Copenhagen har vi en fortløbende udfordring

I denne uge udkom også Estate Magasin nr. 1. I en uge, hvor kvindernes internationale kampdag, var det – må jeg indrømme – faktisk tilfældigt, at vi havde valgt en kvinde på forsiden. Men så meget desto mere passende var det, at Solveig Rannje kunne fortælle, hvordan ejendommene “forfølger” hende og hvordan hun er stødt ind i nogle af de samme ejendomme igen og igen. Solveig Rannje er en af ganske få kvinder på topposter i den danske ejendomsbranche.

Læs også Solveig Rannje – Ejendommene forfølger mig

Og i samme udgave så jeg også nærmere på netop kvinder i ejendomsadvokatbranchen. Dem er der ikke så mange af. I hvert fald ikke når man ser på de internationale overblik, som anbefaler gode advokater. På Chambers 500 er der én kvinde ud af 25 anbefalede advokater. Merete Larsen, som er hende, der er med, giver et bud i magasinet på, hvorfor der ikke er flere og vigtigst – hvad vi kan gøre for, at der kommer flere og vi får skabt øget diversitet.

Læs også Estate Magasin nr. 1 2018 – side 32

Det var også i denne uge, at Bygningsstyrelsen meldte 3 konsortier ud, der får lov at gå videre i kampen om at vinde byggeriet af den nye Østre Landsret i Nordhavn. Her er der tale om en mini-udflytning af arbejdspladser, når de store retslige institutioner ikke længere alle kommer til at ligge i København K., hvor de er født.

Læs også 3 teams konkurrerer om OPP-projekt til Østre Landsret

Erhvervsmæglerbranchen gik et skridt nærmere en nordisk konsolidering, da partnerne i Newsec Egeskov & Lindquist solgte en trediedel af selskabet til svenske Newsec og dermed ændrede status fra et samarbejde til et egentligt partnerskab. Dermed bliver det nemmere for Newsec at styre at skabe en samlet forretning i Danmark, og det bliver spændende at se, hvad det kommer til at betyde for markedet, at der kommer en så stor nordisk aktør i erhvervsmæglerbranchen.

Læs også Newsec køber 33,3 procent af Newsec Egeskov & Lindquist

På byudviklingsområdet ryddede to nyheder nyhedsfladen. Den ene var udvidelsen af butikscentret Fisketorvet, som nu tager kampen op med flere af de andre butikscentre, der enten udvider eller bliver etableret i øjeblikket. Den anden var den overraskende nyhed, at NREP nu investerer i 1.000 boliger i Tingbjerg området. Der er ingen tvivl om, at det vil ændre områdets karakter mærkbart, men det er også helt nye signaler, at ændringerne i ghettoen ikke kun er programmeret og trykket ned af regeringen, men også kan drives af private, der ser en god forretning i at bygge i områderne. Det bliver spændende at se om de nye ejerboliger så primært tiltrækker folk, der ellers ville lede efter en lejelejlighed eller om folk helt udenfor Tingbjergs opland kommer til at bo i de nye boliger.

Læs også NREP vil bygge 1.000 ejerboliger i Tingbjerg

Til gengæld var Enhedsliste-borgmester i København Ninna Hedeager Olsen ude at sige, at hun kunne godt tænke sig, at der var anvisningsret til boliger på Østerbro og i Indre by. Det kommer ikke til at gå. Jeg tror de allerfleste kan se ideen i at bløde ghettoerne op, men at inddrage rådigheden over den private ejendomsret – den går altså ikke. Det ved vi nok allesammen, og selvom ideologien ligger der, så er det bedre for samarbejdet og troværdigheden at flashe den mindre. Ikke mindst fordi det jo vil kræve et flertal, som jeg ikke kan se, hvor skulle komme fra. Men korriger eller kommenter gerne som altid nedenfor.

Endelig så var det også ugen, hvor det kom frem, at Hilton forbereder sin tilbagekomst til København med et stort hotel i det tidligere Nordea-domicil på Christianshavn. Der er slet ingen tvivl om, at det vil styrke det københavnske hotelmarked, når en interntional kæde som Hilton vælger at placere sig i byen igen.

Selvom hotelmarkedet er vokset markant de seneste år og udbuddet øget, så mangler København stadig flere af de store brands. Derfor er det ikke bare en rigtig god nyhed, at ATP Ejendomme får aktiveret Ørkenfortet, som det gamle B&W domicil er blevet kaldt gennem mange år, men det er faktisk også en rigtig god nyhed for det københavnske hotel- og turistmarked og ikke mindst kan det blive et vægtigt argument, når ATP skal have udlejet de resterende bygninger, der før hørte til Nordeas domicil.

Læs også Hilton vender tilbage til København

Til alle dem, der ikke enten er blandt de delegerede, men gerne ville have været det, til alle dem, der stadig ikke synes Mipim giver mening i forhold til omkostningen, og til alle dem, som det ikke er relevant for i år, vil jeg ønske en rigtig god weekend. Til dem, der skal på Mipim, vil jeg glæde mig til at møde jer til en intens, effektiv og ikke mindst arbejdsom uge  i Cannes.

Estate Media dækker naturligvis Mipim. Vi rejser ned mandag med det særlige fly til Nice, som under navnet “Conference in the Sky” starter netværksdelen allerede på rejsen og flyver 148 ejendomsfolk til Frankrig og videre direkte til Cannes. Alle nordiske ejendomsfolk er velkomne på Nordic Lounge tirsdag kl. 17. Og hvis du har nyheder fra Mipim, som du gerne vil have, at vi dækker, så ring eller skriv til redaktionen. Mipim dækkes i år af journalist Søren Duran Duus, der træffes på mobil 20 63 79 68 eller via [email protected], samt chefredaktør Kamilla Sevel på 42 76 00 20 eller [email protected]

Rigtig god weekend!

 

 

 

Kommentarer

Seneste nyt

MT Højgaard indgår kontrakt på 378 millioner kr. i Gladsaxe

Entreprenører, Bolig, Byggeri / mandag 17. december 2018

Niam køber 39.000 kvm ejendomsportefølje af Birch Ejendomme

Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 17. december 2018

Gefion vil bygge 24.200 kvm ungdomsboliger og hotel på Amager

Byggeri, Investering, København / mandag 17. december 2018

Københavns Kommune vil åbne for potentielt 22.000 flere tagboliger

Bolig, Investering, København, Projektudviking / mandag 17. december 2018

Rambøll køber amerikansk virksomhed med 900 ansatte

Rådgivere, Virksomheder og mennesker / mandag 17. december 2018

Pensionskasse køber flerbrugerejendom i Herning til 97 millioner kr.

Pluss, Kontor, Transaktioner / mandag 17. december 2018

Kommende konferencer

Torsdag den 17. januar kl. 12:00

Boligdagene 2019

- turbulent marked, fællesskab og nye segmenter

Torsdag den 24. januar kl. 09:00

Forstædernes liv langs fremtidens ringbane

- milliarder i spil mellem Lyngby og Ishøj

Jobmarked

Nyeste opslag

   

Medarbejder til køb, salg og leje af ejendomme

       

Asset Manager

       

Projektchef til projektudvikling

       

Erfaren projektudvikler

       

Ejendomsadministrator for Castellum

   

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland