De 4 eksisterende partnere, f.v. Henrik Lyngskjold, Louis Kjærgaard, Morten Jensen og Brian Tretow-Loof har solgt andele til Newsec i et relativt forhold, så de i højere grad bliver ligeværdige. Og det er Newsec glade for.

Newsec køber 33,3 procent af Newsec Egeskov & Lindquist

Den svenske ejendomskoncern Newsec tager nu yderligere et skridt ind på det danske marked. Newsec har købt en trediedel af det tidligere Newsec Egeskov & Lindquist, der fremover hedder Newsec Advisory.

– Inger Egeskov og Jens Lindquist har ikke ejet noget af selskabet siden 2008, men Jens Lindquist har haft en stor veneration for selskabet og har derfor siddet som bestyrelsesformand. Vi takker Jens dybt for hans dedikation og samarbejdet gennem de seneste mange år og ønsker Jens det bedste for fremtiden, siger adm. direktør og partner Henrik Lyngskjold, Newsec Advisory.

Men det er slut nu. Per Hjort, Head of Newsec Advisory i Norge og Henrik Granström, Head of Newsec Advisory, indtræder nu i bestyrelsen. Sidstnævnte bliver formand og bliver desuden suppleret af Martin Thorborg, Hans Ole Voigt, Morten Jensen og Henrik Lyngskjold.

– Da vi begyndte samarbejdet med Egeskov & Lindquist var det med et håb om i sidste ende at kunne styrke båndene yderligere. Vi kan nu konkludere, at forlovelsen har været vellykket, og at vi begge ønsker at gå videre til et rigtigt ægteskab. Vi glæder os til at arbejde endnu tættere sammen og styrke vores markedstilbud, siger Head of Newsec Advisory, Henrik Granström.

Newsec begyndte samarbejdet med det, der dengang hed DTZ Egeskov & Lindquist, for to år siden.

– Nu har vi set hinanden an og vil gerne intensivere samarbejdet. Det betyder, at vi får samme type virksomhed i alle de nordiske lande. Vi har en stærk tro på en forretningside om at være nordisk, og når vi har forretning i alle lande kan vi hjælpe med at udvikle, forvalte og købe/sælge ejendomme på tværs af de enkelte lande. Vi forventer, at der i de kommende år kun vil komme flere aktører i ejendomsmarkedet med aktiviteter på tværs af Norden, siger Henrik Granström.

Newsec har option på at købe yderligere op, så det svenske mæglerselskab kan komme til at eje 51 procent af det danske selskab i løbet af en årrække.

– Det er vigtigt for os at have lokalt partnerskab, så ledelsen i Danmark også har en personlig interesse i, at firmaet tjener penge, siger Henrik Granström.

Newsec har lagt vægt på, at det var 4 nogenlunde ligeværdige partnere, som nu er tilbage i virksomheden. Det er derfor, at Henrik Lyngskjold og Louis Kjærgaard har solgt en del af deres aktier i selskabet til Morten Jensen og Brian Tretow-Loof, så ejerskabet af de 66,6 procent er nivelleret ud mellem de 4 partnere.

– Vi har gerne villet sende et signal til vores medarbejdere og samarbejdspartnere om, at vi nu har valgt vores samarbejdspartner ”for evigt”. Det er ikke kun et strategisk samarbejde, men et egentligt fælles selskab. Det har været vigtigt for os, at de ting, vi talte om i begyndelsen af samarbejde med Newsec, også er det, der er blevet gennemført, siger Henrik Lyngskjold, der indgik samarbejdet i 2016.

Han forventer, at en af de største synergieffekter bliver på det digitale område, hvor Newsec på tværs af lande kan bruge fælles platforme.

Newsec opererer inden for to serviceområder, Property Asset Management og Advisory med henholdsvis primært fokus på ejendomsforvaltning og ejendomsrådgivning. I løbet af de seneste år er Newsec vokset gennem opkøb inden for primært Property Asset Management, senest med Newsec Datea i Danmark. Med den nye aftale udvides Advisory forretningen nu også i forbindelse med, at Newsec bliver ejer af mere end en tredjedel af aktierne i Newsec Egeskov & Lindquist. Målet er, at det skal åbne for mere fokus på at forbedre kundeoplevelsen på tværs af landegrænserne.

Internt kommer opkøbet også til at få indflydelse på samarbejdet med Newsec Datea.

– Med Newsecs yderligere forankring i virksomheden kan vi i højere grad gå i markedet som et full service property house i Danmark, siger Henrik Lyngskjold.

Det skal dog ikke være sådan, at man som kunde hos Datea nu automatisk bliver kunde hos Newsec Advisory.

– Vi ser naturligvis en lang række fordele i at kunne give kunderne et samlet tilbud, men det bliver den enkelte, der i sidste ende vælger hvilke ydelser, man vil købe ind hos os. Den interne mæglerfunktion bliver bibeholdt i Newsec Datea, siger Henrik Lyngskjold.

Læs også Svenske Newsec køber Datea af Dades

Læs også Svensk ejendomsgigant indtager Danmark via DTZ

 

 

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder