Estate Media –

Nyheder – Danmark

Lars Falkenberg, Elite Miljø, og Jørgen Utzon, Coor, (th).

Godkendt: Coor rykker nu op som nr. 3 i dansk FM-marked

Konkurrencemyndighederne har nu godkendt Coors køb af Elite Miljø, - en handel, der blev indgået i januar. Købet af Elite Miljø bringer Coor i top tre inden for facility management i Danmark og nærmere den position som nummer et eller to, som selskabet ønsker at være i på alle de markeder, Coor opererer i. Coor har nu 3.000 medarbejdere og en omsætning på over 1,2 milliarder kr.

I januar indgik nordiske Coor aftale med den danske KiviTex-koncern om køb af rengøringsvirksomheden Elite Miljø. Handelen var under forudsætning af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse. Den er netop modtaget, og dermed kan de to virksomheder indlede integrations- og fusionsprocessen, der blandt andet indebærer et navneskifte fra Elite Miljø til Coor og fortsættelsen af den vækststrategi, der er lagt for Coor på det danske marked.

Børsnoterede Coor tilbyder rengøring, kantinedrift og ejendomsservice både som single-services og som integrerede facility management-løsninger. Elite Miljø glider naturligt ind i Coors danske selskab, som efter opkøbet beskæftiger over 3.000 medarbejdere og vil passere en årsomsætning på godt 1,2 milliarder DKK. Den danske direktørs målsætning er at øge denne position over de kommende år.

– Markedet for facility management-løsninger er på flere milliarder kroner alene i Danmark, og dét marked ønsker vi at få en større andel af. Det vil blandt andet være muligt ved, at Elite Miljøs kunder nu kan supplere deres rengøringsaftaler med kantinedrift og ejendomsservice samt ved, at vores fælles kunder kan samle deres løsninger hos én udbyder – uanset, om det er en lokal virksomhed eller en nordisk koncern, siger adm. direktør Jørgen Utzon fra Coor Service Management, der ligesom Elite Miljø leverer løsninger både til det private og det offentlige marked.

Værdier som fælles platform
Jørgen Utzon understreger, at det fra starten af forhandlingerne har været et fælles udgangspunkt at tage det bedste fra de to service-virksomheder og indarbejde i den fremadrettede organisation, hvor ikke mindst fokus på kvalitet, fleksibilitet og samfundsengagerede værdier er nogle af de bærende kræfter. Det bekræfter adm. direktør Lars Falkenberg fra Elite Miljø.

– Sidste år vandt vi som rengøringsvirksomhed CSR People Prize for vores indsats inden for det rummelige arbejdsmarked, og Coor har både modtaget Kantineprisen for uddannelsessteder i deres Catering-division og CPH Change Award for indsatsen i deres Property-division. Så det ligger dybt i de to virksomheders DNA at stræbe efter de højeste kvalitetsnormer og standarder på markedet, siger Lars Falkenberg.

I forbindelse med handlen stopper Lars Falkenberg i Elite Miljø for at overgå til nye opgaver i KiviTex-koncernen, der også ejer De Forenede Dampvaskerier og som netop har købt svenske Textilia for at fokusere på vask og linnedservice på det nordiske marked. I forbindelse med sin fratræden som direktør i Elite Miljø går Lars Falkenberg ud af bestyrelsen i SBA, som Jørgen Utzon i øvrigt er formand for. Selvom Lars Falkenberg stopper i sin nuværende funktion som direktør, vil han fortsat være i organisationen nogle måneder endnu for at bidrage til integrations- processen, der forventes tilendebragt i løbet af 2018.

 Coor-koncernen har flere end 6.500 medarbejdere ansat primært i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Ved udgangen af 3. kvartal 2017 passerede årsomsætningen 7,6 mia. SEK. Blandt de danske kunder er DR, Falck, Københavns Kommune, GN Store Nord, Haldor Topsøe, L’Oréal, NNIT, Novozymes, Dansk politi, SAS og VELUX Gruppen. Coor forvalter i dag over 15 millioner kvadratmeter ejendomme, lokaler og udendørsarealer i Norden.

Elite Miljø omsætter for cirka 550 millioner kr. i Danmark og beskæftiger cirka 2000 medarbejdere i en landsdækkende organisation.

Kommentarer

Seneste nyt

Privat investor køber lejlighedsprojekt for 160 millioner kr.

Aalborg, Bolig, Investering, Transaktioner / onsdag 8. april 2020

Højtprofileret Frederiksberg-projekt på 15.500 kvm forsinket mindst to år

Pluss, Projektudvikling, Byudvikling, København / onsdag 8. april 2020

Især detailhandlen og restauranter giver udfordringer

Corona / onsdag 8. april 2020

– Efterspørgslen på lejeboliger vil givetvis stige

Pluss, Bolig, Transaktioner / onsdag 8. april 2020

Pears lurer på opkøbsmuligheder i kølvandet på coronaviruskrisen

Corona, Pluss, Investering / tirsdag 7. april 2020

Har du også fået masser af Corona-inspiration?

Corona, Podcast / onsdag 8. april 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 16. april kl. 10:00

WEBINAR: Ejendomsmarkedet post corona - seneste udvikling

- 45 minutters webinar med Nicholas Thurø, Managing Partner, RED Cushman

Tirsdag den 21. april kl. 10:00

WEBINAR: Erhvervslejekontrakter og COVID-19 indgreb

- Gratis adgang for dem der har købt adgang til seminaret om Erhvervslejeloven d. 20. august

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland