Arkivfoto

Lidl styrker logistiknetværk med nyt 6400 kvm hightech-lager

Lidls nuværende lager i Køge udvides med et 6400 kvm logistiksystem fra Vanderlande, der tilbyder virksomheder automatiske logistikløsninger. Udvidelsen omfatter et halvautomatisk plukkesystem og et fuldt automatiseret pallehøjlager, som efter planen står parat i 2020 til at servicere Lidls stigende behov for effektiv logistik. Her vil førerløse kraner cirkulere mellem hinanden fra palle til plukkestation i op til 30 meter i højden.

Lidls nye tilbygning til deres lager i Køge skal også effektivisere og styrke hele Lidls logistik- og leveringsnet og være med til at sikre, at forbrugerne altid har adgang til blandt andet dagsfrisk frugt, grønt og andre kvalitetsvarer til konkurrencedygtige priser.

– Med det nye højteknologiske lager kan vi fortsætte med at levere kvalitetsprodukter til yderst konkurrencedygtige priser. Med en fintunet leverandørkæde skærer vi ned på de omkostninger, som er forbundet med lager og logistik, siger adm. direktør for Lidl, Dirk Fust.

– Lidl er en virksomhed i vækst, og udvidelsen af vores lager i Køge er derfor en helt naturlig forlængelse af virksomhedens strategi mod fortsat at ekspandere på Sjælland og i hovedstadsområdet. Med implementering af det nyeste teknologi tager vi næste skridt mod at yde en endnu bedre service og kvalitet til den danske forbruger, siger han.

Højlageret er en såkaldt ’Clad-Rack’ udbygning af Lidls nuværende manuelle lager i Køge, der udbygger den samlede pallekapacitet med over 300%. Udvidelsen gør det muligt at automatisere plukkeprocessen på lageret, som derved er med til at forbedre de ansattes ergonomiske arbejdsforhold ved plukkestationerne.

Det nye lager bygger på det prisvindende ADAPTO-system (ACP) fra Vanderlande, som gennem en årrække har været en tæt samarbejdspartner med Lidl i andre lande. Projektet er Vanderlandes første i Danmark med Lidl.

– Vi har længe været til stede på det skandinaviske marked, og vi meget glade for, at vi nu for første gang kan realisere en ordre på et automatisk plukkesystem sammen med Lidl. Lidl er en af vores absolut vigtigste kunder, så det glæder mig, at vi nu kan udbygge samarbejdet med et projekt i Danmark. Lidl er med sine høje krav til teknologi og store fremtidsvisioner en perfekt partner at kickstarte vores visioner for Danmark med, siger adm. direktør for Vanderlande, Matthias Kramm.

Lidls nye hightech logistiksystem i Køge forventes at skabe ca. 30 arbejdspladser indenfor byggeriet i perioden frem til 2020.

Læs også: Arkitema, Vilhelm Lauritzen og PLH skal dyste om at tegne nyt DLG-hovedkvarter

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder