Estate Media –

Nyheder – Danmark

(foto: Freja Ejendomme)

Ejendomsforeningen Danmark: Mangel på knap 200.000 nye boliger frem mod 2025 

Måden vi vælger at leve på, er medvirkende til at sende efterspørgslen efter boliger i vejret. Ejendomsforeningen Danmark skønner, at der frem mod år 2025 mangler 192.000 nye boliger. Årligt er det en mangel på 24.000 boliger. 

Martin Burlund

fredag 9. februar 2018 11:00

Flere og flere vælger at bo alene, og det er blandt andet årsag til at den fremtidige efterspørgsel efter boliger forventes at stige. Nye beregninger af den forventede efterspørgsel efter boliger viser, at der årligt vil mangle 24.000 nye boliger frem mod år 2025.

– En af forklaringerne kan være ret lige til. Nemlig at jo flere, der bor alene, jo flere boliger bliver der ganske enkelt efterspurgt. Vores beregninger viser, at der siden 1986 har været en stabil stigning i andelen af familier med én voksen for de 30-64-årige. Det er en del af forklaringen på, at vi kommer til at mangle 24.000 boliger årligt, som vores beregninger viser, mener Jannick Nytoft, som er adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Den beregnede efterspørgsel efter private udlejningsboliger vil frem til 2025 lande på 66.000 private udlejningsboliger. Ejerboliger topper fortsat listen med en beregnet efterspørgsel på 75.000 boliger.

– At de private udlejningsboliger er højt placeret som en efterspurgt boligform, taler også ind i det stigende antal familier med én voksen. Det er en fleksibel måde at bo på, som gør at boligen kan skiftes ud, hvis behovet ændrer sig, siger Jannick Nytoft.

Det er ikke kun boliger tæt på den lille havfrue eller med kig til Øresundsbroen fra baghaven, der efterspørges. Beregningerne viser, at to ud af tre boliger efterspørges uden for Region Hovedstaden. I alt vil 16.000 boliger, ud af de 24.000 boliger, efterspørges i de fire øvrige regioner.

– Det tegner et positivt billede af, at boligefterspørgslen blomstrer i store dele af landet. Det er dog ikke nok at konstatere en stigende efterspørgsel, hvis ikke det bliver mødt med et øget udbud af boliger. Det bør også følges op med velfungerende rammevilkår for ejendomsbranchen, så det rent faktisk er muligt at imødekomme efterspørgslen de kommende år, siger Jannick Nytoft.

Læs også: Fremgang på 9 procent: Nye byggeprojekter for 79,5 milliarder kr. i 2017

Kommentarer

Seneste nyt

Konkurrenter og andre detailkæder forhandler med Coop om lukkede Fakta-butikker

Pluss, Butik / fredag 25. maj 2018

A. Enggaard lander rekordhøj top- og bundlinje – og forventer fortsat vækst

Regnskab og resultater, Entreprenører / fredag 25. maj 2018

Arkitektgruppen og NREP: Derfor er det meget vigtigt med DGNB Guld-certificering

Pluss, Bolig, Byggeri, Bæredygtighed, København / fredag 25. maj 2018

185 boliger i ny boligkarré på vej ved Amager Strand

Bolig, Byggeri, Bæredygtighed, København / torsdag 24. maj 2018

Freja Ejendomme er ved at omdanne Faaborg Sygehus til 10.400 kvm boliger

Pluss, Projektudvikling, Bolig / torsdag 24. maj 2018

Gentofte Ejendomme henter ansvarlig for ny driftsafdeling

Virksomheder og mennesker / fredag 25. maj 2018

Kommende konferencer

Tirsdag den 29. maj kl. 14:00

Branding i byggebranchen

Torsdag den 7. juni kl. 09:00

Udvikling af studie- og ungdomsboliger

Jobs

Jobmarked

 

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland