Estate Media –

Nyheder – Danmark

Efter 4 års udvikling: Freja er lykkedes med at få solgt hospital i Ringe til investorgruppe

Freja Ejendomme har igennem Nybolig Erhverv Odense solgt en 7.900 kvm bygning i Ringe midt på Fyn, som i over 100 år har været brugt som sygehus. Det er lykkedes Freja at udvikle ejendommen og få Faaborg-Midtfyn Kommune ind som hovedlejer i bygningen på en 10-årig lejekontrakt.

Martin Burlund

torsdag 8. februar 2018 9:43

Efter 4 års liggetid har Freja Ejendomme nu fået solgt sygehuset i Ringe til en investorgruppe fra Svendborg.

Det er dermed et stykke midtfynsk historie, der er blevet solgt. Siden 1885 har der været sygehusaktivitet i bygningerne på Lindevej 5 i Ringe, og gennem årene er der blevet bygget en del til på sygehuset.

Ejendommen på Lindevej 5 er således blevet totalmoderniseret og fremstår godt vedligeholdt. Ifølge indehaver og Diplomvaluar Morten Rasmussen fra Nybolig Erhverv Odense, er det en lokal investorgruppe, der har købt ejendommen.

– Det er ikke hver dag, man har mulighed for at købe et tidligere sygehus, hvorfor der også har været flere interesserede købere til ejendommen. Det er en anderledes og historisk ejendom med en meget central beliggenhed i Ringe med unik udsigt over Ringe sø, og så har ejendommen gode parkeringsforhold. De lange lejekontrakter og mulighederne for alternativ anvendelse var afgørende for salget. På baggrund af dette lykkedes det os at finde køberen af investeringsejendommen i løbet af ca. 1 måned – en investorgruppe fra Svendborg. Lige for øjeblikket er efterspørgslen efter investeringsejendomme meget stor, og vi har derfor ikke investeringsejendommene udbudt til salg længe, siger Morten Rasmussen.

Ejendommens grundareal er på ca. 16.650 kvm., hvoraf hovedlejeren af de 7.900 kvm etageareal er Faaborg-Midtfyn Kommune, der har bundet sig på en 10-årig lejekontrakt. Udover jobcentret rykker også integrationsteamet og mentorteamet, der begge hidtil har ligget i Gislev, med til de nye lokaler. I alt skal cirka 200 medarbejdere fra Center for Arbejdsmarked fremover have det gamle sygehus som arbejdsplads.

Allerede i oktober rykkede en fortrop på 25 medarbejdere fra Arbejdsmarked ind på hospitalet, da der ikke var plads nok på Bygmestervej.

Freja ejendomme købte sygehusene i Augustenborg, Hviding, Faaborg og Ringe i 2015 af Region Syddanmark og de fire tidligere sygehuse blev taget ind til en samlet kontant sum på 16,7 millioner kr. med henblik på at udvikle dem og derefter sælge dem. Der var aftalt en overskudsdeling mellem regionen og Freja, hvis Freja kunne sælge bygningerne videre med overskud inden for de næste 7 år (fra 2014). Sygehusene blev ledige som følge af den dengang nye sygehusstruktur i Region Syddanmark, og aftalen var et led i en rammeaftale om salg af større ledige ejendomme i Region Syddanmark til Freja Ejendomme, som blev truffet i 2013.

Læs også: Erhvervs- og ejendomsadvokater flytter til nye lokaler i Odense

Kommentarer

Seneste nyt

Udviklere smider trecifret millionbeløb i nyt joint venture

Pluss, Projektudvikling, Byggeri / tirsdag 21. august 2018

NCC skal bygge liebhaverlejligheder for 373 millioner kr. for Danica

NYHEDER DANMARK / tirsdag 21. august 2018

Forslag kan sende Amager Fælled-byggeri til Tingbjerg

Byudvikling, København / tirsdag 21. august 2018

Stor interesse for KLP’s spekulative kontorbyggeri blandt branchefolk og børn

Kontor, København / tirsdag 21. august 2018

Byggeriet spilder for meget tid selvom optimeringsredskaberne er lige ved hånden

Pluss, Analyse, Byggeri / tirsdag 21. august 2018

Newsec Datea henter ny landechef hos Coor

Virksomheder og mennesker / tirsdag 21. august 2018

Kommende konferencer

Onsdag den 22. august kl. 09:00

Det nye ejendomsvurderingssystem

- og den ændrede boligbeskatning

Torsdag den 23. august kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks 3. største by

Jobmarked

Nyeste opslag

                   

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland