Estate Media –

Nyheder – Danmark

Efter 4 års udvikling: Freja er lykkedes med at få solgt hospital i Ringe til investorgruppe

Freja Ejendomme har igennem Nybolig Erhverv Odense solgt en 7.900 kvm bygning i Ringe midt på Fyn, som i over 100 år har været brugt som sygehus. Det er lykkedes Freja at udvikle ejendommen og få Faaborg-Midtfyn Kommune ind som hovedlejer i bygningen på en 10-årig lejekontrakt.

Martin Burlund

torsdag 8. februar 2018 9:43

Efter 4 års liggetid har Freja Ejendomme nu fået solgt sygehuset i Ringe til en investorgruppe fra Svendborg.

Det er dermed et stykke midtfynsk historie, der er blevet solgt. Siden 1885 har der været sygehusaktivitet i bygningerne på Lindevej 5 i Ringe, og gennem årene er der blevet bygget en del til på sygehuset.

Ejendommen på Lindevej 5 er således blevet totalmoderniseret og fremstår godt vedligeholdt. Ifølge indehaver og Diplomvaluar Morten Rasmussen fra Nybolig Erhverv Odense, er det en lokal investorgruppe, der har købt ejendommen.

– Det er ikke hver dag, man har mulighed for at købe et tidligere sygehus, hvorfor der også har været flere interesserede købere til ejendommen. Det er en anderledes og historisk ejendom med en meget central beliggenhed i Ringe med unik udsigt over Ringe sø, og så har ejendommen gode parkeringsforhold. De lange lejekontrakter og mulighederne for alternativ anvendelse var afgørende for salget. På baggrund af dette lykkedes det os at finde køberen af investeringsejendommen i løbet af ca. 1 måned – en investorgruppe fra Svendborg. Lige for øjeblikket er efterspørgslen efter investeringsejendomme meget stor, og vi har derfor ikke investeringsejendommene udbudt til salg længe, siger Morten Rasmussen.

Ejendommens grundareal er på ca. 16.650 kvm., hvoraf hovedlejeren af de 7.900 kvm etageareal er Faaborg-Midtfyn Kommune, der har bundet sig på en 10-årig lejekontrakt. Udover jobcentret rykker også integrationsteamet og mentorteamet, der begge hidtil har ligget i Gislev, med til de nye lokaler. I alt skal cirka 200 medarbejdere fra Center for Arbejdsmarked fremover have det gamle sygehus som arbejdsplads.

Allerede i oktober rykkede en fortrop på 25 medarbejdere fra Arbejdsmarked ind på hospitalet, da der ikke var plads nok på Bygmestervej.

Freja ejendomme købte sygehusene i Augustenborg, Hviding, Faaborg og Ringe i 2015 af Region Syddanmark og de fire tidligere sygehuse blev taget ind til en samlet kontant sum på 16,7 millioner kr. med henblik på at udvikle dem og derefter sælge dem. Der var aftalt en overskudsdeling mellem regionen og Freja, hvis Freja kunne sælge bygningerne videre med overskud inden for de næste 7 år (fra 2014). Sygehusene blev ledige som følge af den dengang nye sygehusstruktur i Region Syddanmark, og aftalen var et led i en rammeaftale om salg af større ledige ejendomme i Region Syddanmark til Freja Ejendomme, som blev truffet i 2013.

Læs også: Erhvervs- og ejendomsadvokater flytter til nye lokaler i Odense

Kommentarer

Seneste nyt

Henning Larsen vinder masterplan for ny bydel på 155.000 kvm i Gøteborg

Arkitektfirmaer, Bolig, Byggeri / fredag 15. februar 2019

Heimstaden øger koncernoverskud til knap 2,3 milliarder kr. efter nye opkøb

Pluss, Regnskab og resultater, Investering / fredag 15. februar 2019

Pensam Ejendomme forventer halvering af 2019-overskud i forhold til 2017

Pluss, Regnskab og resultater, Investering / torsdag 14. februar 2019

Gefion sælger projekt med 40 boliger ved Christianshavn

Projektudvikling, Bolig, Byggeri, København / fredag 15. februar 2019

Kirkbi fortsætter opkøb i Billund som led i byfornyelsesprojekt

Transaktioner / fredag 15. februar 2019

Ny chef for ejendomsinvestering går efter investeringer for 1 milliard kr. årligt

Investering / fredag 15. februar 2019

Kommende konferencer

Tirsdag den 19. februar kl. 09:00

Udvikling og investeringer i Silkeborg

- vækst og projekter mod 2020

Tirsdag den 26. februar kl. 09:00

PropTech

- IT og ny teknologi i ejendomsbranchen

Jobmarked

Nyeste opslag

   

Asset Manager

       

Asset Manager

       

Asset Manager

       

Marketing- og konferencekoordinator

       

Konferenceredaktør

       

To projektudviklingsdirektører

       

Projektudlejningsdirektør

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland