Estate Media –

Nyheder – Danmark

Colliers og Sadolin & Albæk: Stor konkurrence om investeringerne vil præge 2018

Selvom de internationale investorer virkelig fik øjnene op for Danmark i 2017, så er det ifølge Colliers International en tendens, der vil fortsætte. Hos Sadolin & Albæk forudser man, at der vil komme flere private investorer, mens at risikovilligheden fra de etablerede investorer bliver større.

Martin Burlund

onsdag 7. februar 2018 11:18

De internationale investorer spiller år for år en større rolle i det danske ejendomsmarked. De investorer, som har været i Danmark i nogle år, fortsætter med at øge deres investeringer. Her kan Heimstaden nævnes som den største opkøber, og svenske investorer har som gruppe investeret for knap 25 milliarder kr. i 2017. Derudover kommer der hele tiden flere internationale investorer til. Midstar, Hines og Klövern er navnene på blot nogle af de nye investorer, som foretog deres første transaktioner i Danmark i 2017.

– Vi forventer, at denne tendens vil fortsætte i 2018, ikke mindst fordi de asiatiske investorer har gjort deres indtog på det europæiske marked. Således rapporterer Colliers International i London, at i 2017 var 62 procent af alle overseas investorer i ejendom i London fra de såkaldte AsiaPac lande. Til sammenligning var det i 2010 cirka 10 procent. Vores kollegaer i London får allerede nu forespørgsler på investeringsejendomme i København, hvilket bestyrker os i føromtalte tendens, skriver Colliers.

I 2018 kommer byggeprojekter til at fylde endnu mere end de gjorde i 2017.

– Særligt boligsegmentet fylder, men vi forventer også flere byggeprojekter inden for logistik og kontorejendomme, i takt med at ledigheden falder, og økonomien er i positiv vækst. Det eneste sted, hvor byggeprojekterne ifølge vores vurdering har toppet, er industriejendomme. Her har der været bygget pænt de senere år, og markedet er ved at være dækket, skriver Colliers International i deres 2017-årsrapport.

Sådan lyder det også fra Sadolin & Albæk, som just har udgivet deres property market report 2018. Her fremgår det, at mangel på investeringsmuligheder vil øge efterspørgslen efter projekter. Samtidig vil flere private investorer melde sig på banen og de professionelle investorers risikovillighed være større, hvilket også vil skabe større konkurrence om investeringsobjekterne på markedet

Generelt er en dansk økonomi i forbedring omdrejningspunkt for både Colliers og Sadolin & Albæks rapporter.

– Dansk økonomi er på vej frem, med en positiv udvikling i BNP og beskæftigelse. Det har haft en gunstig indflydelse på tomgangen for erhvervsarealer. For første gang siden finanskrisen ser vi nu i alle segmenter en entydigt positiv udvikling i lejepriserne, skriver Sadolin & Albæk.

– BNP faldt med 0,5 procent i 3. kvartal 2017 ifølge den seneste offentliggørelse fra Danmarks Statistik. Dette overraskede de fleste økonomer, da andre indikatorer for dansk økonomi har været positive. På trods af den betydelige negative vækst i 3. kvartal forventes det, at Danmark opnår en vækst på over 2,0 %, hvilket ikke er set siden 2006, skriver Colliers.

 

Læs også: Profiler fra CBRE og Thylander går sammen som ny ejendomsrådgiver

 

 

Kommentarer

Seneste nyt

Byggefirma skal opføre ungdomsboliger i Valby for 550 millioner kr.

Byggeri, København / tirsdag 20. februar 2018

Institutionelle investorer bygger boliger på stranden i Helsingør efter 10 års venten

Bolig, Byggeri / tirsdag 20. februar 2018

Newsec Datea skal administrere nyt kollegie

Administration / tirsdag 20. februar 2018

Cushman Wakefield RED giver 10 bud på fremtidens kontorarbejdsplads

Analyse / tirsdag 20. februar 2018

Crescendo køber ejendom i København K i private placement

Ejendom, Transaktioner / mandag 19. februar 2018

CapMan køber 1.900 kvm ejendom af Elf Ejendomme

Ejendom, København / mandag 19. februar 2018

Kommende konferencer

Tirsdag den 20. februar kl. 09:00

Innovation og disruption i byggeriet

Tirsdag den 27. februar kl. 09:00

Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland