Colliers og Sadolin & Albæk: Stor konkurrence om investeringerne vil præge 2018

De internationale investorer spiller år for år en større rolle i det danske ejendomsmarked. De investorer, som har været i Danmark i nogle år, fortsætter med at øge deres investeringer. Her kan Heimstaden nævnes som den største opkøber, og svenske investorer har som gruppe investeret for knap 25 milliarder kr. i 2017. Derudover kommer der hele tiden flere internationale investorer til. Midstar, Hines og Klövern er navnene på blot nogle af de nye investorer, som foretog deres første transaktioner i Danmark i 2017.

– Vi forventer, at denne tendens vil fortsætte i 2018, ikke mindst fordi de asiatiske investorer har gjort deres indtog på det europæiske marked. Således rapporterer Colliers International i London, at i 2017 var 62 procent af alle overseas investorer i ejendom i London fra de såkaldte AsiaPac lande. Til sammenligning var det i 2010 cirka 10 procent. Vores kollegaer i London får allerede nu forespørgsler på investeringsejendomme i København, hvilket bestyrker os i føromtalte tendens, skriver Colliers.

I 2018 kommer byggeprojekter til at fylde endnu mere end de gjorde i 2017.

– Særligt boligsegmentet fylder, men vi forventer også flere byggeprojekter inden for logistik og kontorejendomme, i takt med at ledigheden falder, og økonomien er i positiv vækst. Det eneste sted, hvor byggeprojekterne ifølge vores vurdering har toppet, er industriejendomme. Her har der været bygget pænt de senere år, og markedet er ved at være dækket, skriver Colliers International i deres 2017-årsrapport.

Sådan lyder det også fra Sadolin & Albæk, som just har udgivet deres property market report 2018. Her fremgår det, at mangel på investeringsmuligheder vil øge efterspørgslen efter projekter. Samtidig vil flere private investorer melde sig på banen og de professionelle investorers risikovillighed være større, hvilket også vil skabe større konkurrence om investeringsobjekterne på markedet

Generelt er en dansk økonomi i forbedring omdrejningspunkt for både Colliers og Sadolin & Albæks rapporter.

– Dansk økonomi er på vej frem, med en positiv udvikling i BNP og beskæftigelse. Det har haft en gunstig indflydelse på tomgangen for erhvervsarealer. For første gang siden finanskrisen ser vi nu i alle segmenter en entydigt positiv udvikling i lejepriserne, skriver Sadolin & Albæk.

– BNP faldt med 0,5 procent i 3. kvartal 2017 ifølge den seneste offentliggørelse fra Danmarks Statistik. Dette overraskede de fleste økonomer, da andre indikatorer for dansk økonomi har været positive. På trods af den betydelige negative vækst i 3. kvartal forventes det, at Danmark opnår en vækst på over 2,0 %, hvilket ikke er set siden 2006, skriver Colliers.

 

Læs også: Profiler fra CBRE og Thylander går sammen som ny ejendomsrådgiver

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder