2E Group får det bedste resultat i 10 år

Ejendomsudviklingsvirksomheden 2E Group er kommet ud af regnskabsåret 2016/17 med et resultat før skat på 44,7 millioner kr., hvilket er  er det bedste i 10 år og lidt over årsresultatet for 2015/16.

Resultatet er skabt på realiserede projektavancer primært i joint venture med faste byggepartnere. 2E Group har nu en egenkapital på 171 millioner kr., en soliditet på 43 pct. og positiv pengestrøm i året på 16.7 millioner kr.

De fleste af 2E Groups projekter gennemføres i dag i samarbejde med faste byggepartnere. Udbyttet af disse projekter slår imidlertid alene igennem i resultatet i årsrapporten. I koncernregnskabets opgørelse af nettoomsætning opgøres – jfr. gældende regnskabspraksis – derimod alene projekter af de få 100 pct. 2E Group-ejede projektselskaber, som derfor viser et fald.

– Det særdeles tilfredsstillende årsregnskab er udtryk for et stadig mere optimeret og succesfuldt bygge- og salgskoncept og en velsammentømret og hårdtarbejdende kerneorganisation, der holder fokus, siger stifter, indehaver og direktør i virksomheden Jesper Skovsgaard.

Der forventes i det kommende år en stigende aktivitet og indtjening med baggrund i allerede indgåede købs- og salgskontrakter pr. dags dato. Virksomheden har for tiden byggeprojekter i gang til en skønnet salgsværdi af 1.5 mia. kr.

Alt projektsalg gennemføres af egen salgsorganisation i 2E Group og det tilknyttede ejendomsmæglerfirma 2E Bolig Projektsalg, der har salgskontorer i Aalborg, København, Farum, Hedehusene og Virum med nye på vej i Ølstykke og Århus.

Virksomhedens forholdsvis begrænsede stab på 11 medarbejdere både udvikler, projekterer og sælger som regel selv de altid fuldmurede kvalitetsnybyggerier. Omvendt er selve byggearbejdet altså overladt til faste, mangeårige byggepartnere.

Jesper Skovsgaard er derfor også optimistisk for 2E Groups forretningsgrundlag og placering i et marked, som, han forudser, fortsat vil vokse de kommende år.

– Den jævnt stigende vækst i forbrug, som efterhånden også kan mærkes i bolig- og ejendomshandel – kombineret med købernes øgede pris- og kvalitetsbevidsthed – er selvfølgelig til fordel for en virksomhed i et marked, som vores. 2E Bolig Projektsalg henvender sig, hvad angår boligudvikling og salg, netop til den på en gang kvalitets- men også omkostningsbevidste boligkøber, der ønsker en bolig med et fornuftigt antal velindrettede kvadratmeter for pengene og natur omkring sig. Men samtidig tæt på storbyens tilbud og gode indkøbsmuligheder, siger Jesper Skovsgaard.

Læs også: 2E Group sælger 230 boliger for 430 millioner kr. i Storkøbenhavn

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder