Aarsleff og CBRE udvikler 7.500 kvm erhvervsområde i Aarhus Syd

Det er ikke uden grund, at Per Aarsleff og CBRE har rettet blikket mod den sydlige bydel. Aarhus har længe været i vækst, og alene i 2017 blev der skabt 6.000 nye arbejdspladser i kommunen. Med den stigende efterspørgsel og færre ledige kontorlejemål er erhvervslivet begyndt at investere i udkanten af byen, og her har særligt Aarhus Syd fanget deres interesse.

Første etape af den nye erhvervspark udgør 7.500 kvm og får udsigt til Aarhus Bugt, ligesom projektet er placeret tæt på den nye letbane, der kan transportere kommende medarbejdere ind til centrum på ca. 10 minutter. Flere virksomheder er med i udviklingsarbejdet, heriblandt Arkitema, men byggeriets funktionalitet og arkitektur er endnu ikke fastlagt.

– Det nye projekt kan udføres som enten selvstændige domiciler eller flerbrugerhuse. Det afhænger af de kommende brugeres behov og ønsker – alle muligheder er åbne, siger Heidi Møgelmose, Property Advisor hos CBRE.

Effektiv infrastruktur skal tiltrække virksomheder I udgangen af 2016 flyttede Aarsleff selv til den sydlige bydel og indviede sit nye 12.000 kvadratmeter store kontordomicil.

– For os var det afgørende, at den nye adresse opfyldte vores krav til infrastruktur og beliggenhed. Vi har både medarbejdere, som er bosat i og uden for Aarhus, så det er vigtigt, at vi ligger tæt på både motorvej og offentlig transport. Alle disse kriterier fik vi opfyldt i Aarhus Syd, siger Jesper Kristian Jacobsen, viceadministrerende direktør hos Per Aarsleff.

På borgmesterkontoret i Aarhus Kommune ser man Aarsleffs investering som et tegn på, at erhvervslivet for alvor er begyndt at blomstre i Sydbyen.

– Aarhus Syd har i flere år stået lidt i skyggen af Aarhus N. Nu ser vi, at flere og flere danske og internationale virksomheder har fået øjnene op for den sydlige bydel og vælger at flytte hertil. Eksempelvis har virksomheder som Stofa, Stibo og Arla Foods allerede etableret deres hovedkontor og aktiviteter i Aarhus Syd. Det skyldes især områdets unikke placering tæt på Aarhus C, E45 og ikke mindst den nye letbane, der gør det let at komme til og fra, siger ansvarlig for Business Aarhus, Søren Boel Pedersen, Aarhus Kommune.

Læs også: Journalisthøjskolen bliver centrum i udvikling af ny bydel i Aarhus

Læs også: Enggaard, Aarsleff og Züblin kæmper om ny aarhusiansk arkitektskole

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder