Estate Media –

Nyheder – Danmark

Journalisthøjskolen bliver centrum i udvikling af ny bydel i Aarhus

Sleth Arkitekter har i samarbejdet med Aarhus Kommune, Domis, FO Aarhus og Østjysk Bolig tegnet stregerne til det nye byudviklingsområde omkring Journalisthøjskolen i Christiansbjerg i det nordlige Aarhus.

Martin Burlund

torsdag 25. januar 2018 11:26

Journalisthøjskolens karakteristiske arkitektur bliver en central del af et nyt byområde på Christiansbjerg. Her skal det gamle og det nye spille sammen og danne ramme for en alsidig bydel med almene boliger, højhus, byhuse og 300 ungdomsboliger.

Den gamle journalisthøjskole skal fungere som et fælleshus med offentlige faciliteter for de cirka 1000 beboere i kvarteret. FO Aarhus, der overtager lokalerne, har planer om en café, museum og fællesspisning.

– Det er helt oplagt at omtænke et område, når der opstår en mulighed, som det er tilfældet her ved Journalisthøjskolen. Helhedsplanen for området ser spændende ud med blandede boligformer. Og FO’s tanker om at bruge den gamle skole til et fælleshus med diverse aktiviteter giver kvalitet for såvel de nye beboere i kvarteret som for dem, der bor der i dag, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Helhedsplanen for området sætter rammerne for byudviklingen, og der udarbejdes to eller flere lokalplaner ud fra helhedsplanen.

Da helhedsplanen skulle udarbejdes ønskede man både fra kommunens og fra bygherres side en god og kreativ proces, så samarbejdet blev indledt med en række workshops.

– Udviklingsarbejdet har været en stærkt integreret proces, hvor alle omkring bordet har bidraget med idéer til berigelse af projektet. Sammen med Aarhus Kommune, Østjysk Bolig og FO Aarhus har vi løbende øjnet og udviklet nye muligheder og samarbejder. Vi har sammen løftet et bygningskompleks fra ikke længere at være tidssvarende til undervisning til i dag at stå med et projekt for en rig og integreret bydel med plads til stor diversitet i byrum, byliv og
beboersammensætning, siger John Skovbjerg, CEO hos Domis, som er bygherre på grunden.

Sleth Arkitekter har i samarbejdet med Aarhus Kommune, Domis, FO Aarhus og Østjysk Bolig udarbejdet helhedsplanen og har både haft det historiske og områdets kvaliteter for øje.

– Journalisthøjskolen har nogle stærke muligheder, som vi har søgt at dyrke og udvikle i planen. Stedets historie og arkitektoniske arv har været et vigtigt udgangspunkt for at tegne det nye journalisthøjskolekvarter. Samtidig er Journalisthøjskolens placering mellem supercykelsti og letbane og lige ud til Vestereng en stor kvalitet og et stærkt afsæt for at udvikle området til en integreret del af nordbyen. Den nye bydel får på den ene side en masse foræret, men kommer samtidig til give fantastisk meget tilbage til Christiansbjerg og Skejbys fremtidige udvikling, siger Søren Leth, partner hos Sleth Arkitekter.

( Besøgt 988 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Modige greb giver bedre byer

Redaktørens blog / fredag 4. december 2020

Investor køber 4.000 kvm boliger i nyopført ejendomskompleks

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 4. december 2020

Niam køber nordsjællandsk rækkehusprojekt af FB Gruppen

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 4. december 2020

Når tech-ulven alligevel ikke kommer

Redaktørens blog / fredag 4. december 2020

Aarhus-udvikler bag 8.700 kvm stort boligprojekt ved København

Pluss, Bolig, Byggeri, Investering / fredag 4. december 2020

Trio presser på for at afskaffe mundbind i butikker – kunderne flygter

Retail / torsdag 3. december 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

VENTELISTE Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030

Torsdag den 10. december kl. 10:00

WEBINAR Udviklingen på kontormarkedet

- stigende tomgang, hjemmearbejdspladser og domicilinvesteringerEstate Podcast

Seneste nyheder