PFA køber 3.750 kvm erhvervsejendom – Thylander står for investeringen

En ejendom beliggende Uplandsgade 52-52A og Vermlandsgade 55-61 på samlet 3747 kvm er blevet solgt af AGA til PFA som led i en aftale om ’sale-lease-back’. Den første renovering af ejendommen på Vermlandsgade går i gang i 2020 og i Uplandsgade i 2023. Renoveringerne bliver foretaget i såkaldt ’New Yorker’-stil.

– Det er en unik ejendom, som er udlejet til en stærk industriel lejer. På sigt kan eksisterende erhverv opgraderes og indgå i en harmonisk udvikling med nye boliger. Det kræver visioner, kapital og tæft for byudvikling. Det er på bedste vis opfyldt med PFA Ejendomme, som en meget proaktiv investor, og Sophienberg Gruppen som ansvarlig for byudviklingen, siger Carsten Viggo Bæk, partner i Thylander Gruppen, som investerer på vegne af PFA Ejendomme.

Datterselskabet Sophienberg Gruppen indgår i Thylander Gruppen og drives af partnerne Lars Bigom og
Niels Krag, der begge har ingeniørbaggrund og erfaring med ejendomsudvikling.

Der er både tale om renovering af de eksisterende bygninger og nybyggeri.

– Mange tidligere industriområder i hovedstaden er løbende blevet udviklet i retning mod erhverv og boliger og er derved blevet integreret som naturlige dele af København by. Vi har erhvervet en særdeles velbeliggende industriejendom, som vi ser frem til at udvikle til glæde for københavnerne, forretningslivet og ikke mindst vores kunder, som vi venter får et rigtig godt afkast af den her investering, siger Michael Bruhn.

Transaktionen har været hjulpet undervejs af Bech-Bruun Advokatpartnerselskab, der har bistået sælgersiden, og af Bruun & Hjejle Advokatpartnerselskab, der har bistået købersiden.

– Vi har med stor glæde fulgt byudviklingen omkring det østlige Amager og sætter en ære i at kunne bidrage hertil med udviklingen af ejendommen til et nyt spændende boligområde tæt på Københavns centrum, strand og Amagers rekreative områder. AGA har været på ejendommen siden 1930’erne og er glade for nu at kunne give ejendommen videre til yderst professionelle folk, der med sikkerhed vil indfri vores store forventninger til den kommende udvikling af ejendommen, siger bestyrelsesformand hos AGA, Klas Stylander.

Cushman Wakefield RED har bistået sælger.

Læs også: PFA bygger 228 boliger for 300 millioner kr. i Vejle centrum.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder