Estate Media –

Nyheder – Danmark

CapMan køber Cool Grays hovedkontor i en sale-and-lease-back transaktion til et 3-cifret millionbeløb

Cool Gray sælger deres lokaler i Skovlunde i en sale-and-lease-back-aftale til den internationale investeringsfond CapMan. Der er tale om 12.500 kvm kontor og lager, og CapMan oplyser i forbindelse med overtagelsen, at man regner med flere lignende opkøb i 2018.

Martin Burlund

mandag 15. januar 2018 9:40

CapMan Nordic Property Income Fund, CMNPI, har købt Cool Grays hovedkontor og produktionsejendom i Skovlunde. Den moderne ejendom på 12.610 kvm. indeholder kontor, lager og let produktion og er beliggende Tonsbakken 12, Skovlunde. Ejendommen ligger tæt på en række infrastruktur knudepunkter og der er god adgang til hele Storkøbenhavn, som vil forbedres yderligere når den planlagte letbane står færdig

Ejendommen er CMNPIs anden investering i norden og sælger var ejerne af Cool Gray.

– Vi er meget begejstrede for denne investering i Danmark, siger Peter Gill, investment director for CapMan Real Estate.

Ejendommen har et stærkt langsigtet cash flow og passer godt ind i fondens investeringsstrategi. Beliggenheden tæt på København er god og ejendommen er moderne og fleksibel og i takt med det økonomiske opsving og automatisering af produktionsprocesser forventer vi at fremtidssikrede danske industriejendomme er en god investering. Vi forventer således at købe flere lignende ejendomme i løbet af 2018.

– CMNPI fonden fortsætter med at tiltrække kapital, og vi tror, at fonden vil akkumulere over 1,5 milliarder kr. egenkapital i løbet af to år, siger Mika Matikainen, Managing Partner in CapMan Real Estate.

TrueMarketValue med Allan Kehlet Rieck i spidsen har formidlet transaktionen og mener handlen er en win-win, hvor begge parter har gjort en god handel. Sælger får frigjort kapital og køber har sikret sig et godt og stabilt afkast i mange år.

– I en sale-and-lease-back transaktion er tilliden imellem investor og sælger af stor betydning, fordi man skal samarbejde i mange år frem og man bliver i og for sig partnere om ejendommen. Med en lang lejekontrakt vil der højst sandsynligt blive behov for tilpasninger eller udvidelser på sigt, og så er det vigtigt, at man har et godt og respektfuldt samarbejde fra dag et, siger Allan Kehlet Rieck.

CapMan Nordic Property Income Fund er en open-ended investeringsfond, der optager nye investorer kvartalsvist. Fonden fokuserer på stabile indkomster i de største og mest likvide nordiske byer med gode langsigtet vækst forudsætninger.

CMNPI fonden fokuserer på kontorer og retailejendomme, men investerer lejlighedsvis også i andre segmenter, hvis indkomststrømmen er forudsigelig og stabil.

Cool Gray A/S er et 360° kommunikationshus, der tilbyder både grafisk og digital produktion/ markedsføring og beskæftiger over 180 personer på hovedkontoret.

Bruun Hjejle har bistået køber i forbindelse med transaktionen mens Bech Bruun har bistået sælger.

Læs også: CapMan etablerer nordisk investeringsfond målrettet mindre investorer

Læs også: Industrijobs flytter hjem til Danmark og lægger pres på industriejendomme

 

( Besøgt 1.046 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Podcast: Tæt på Frederiksberg Boligfond og kampen om transaktionsmarkedet

Podcast / fredag 27. november 2020

Jysk investor med fokus på Tyskland vil bygge 29.000 kvm boliger på Aarhus Ø

Aarhus, Bolig, Investering / fredag 27. november 2020

Årets talentliste offentliggøres mandag – læs alle optaktsportrætter

Ung i Ejendom / fredag 27. november 2020

Tre store handler vækker opsigt på ny transaktionsliste

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 26. november 2020

Investorer stadig lune på ejendomme i 2021 trods Corona

Erhvervsmæglere, Investering / fredag 27. november 2020

Stigende efterspørgsel presser ledige lejeboliger

Bolig / fredag 27. november 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 1. december kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i København mod 2021

- år 1 efter den nye Kommuneplan

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030Estate Podcast

Seneste nyheder