Lokaler i Teknikerbyen er i øjeblikket til udlejning hos Cushman Wakefield RED (illustration).
Lokaler i Teknikerbyen er i øjeblikket til udlejning hos Cushman Wakefield RED (illustration).

Sampension har købt halvdelen af Teknikerbyen i Virum

Teknikerbyen i Virum har fået nye ejere. For 122 millioner kr. har Sampension sammen med Kristensen Properties købt to af de tre bygninger i Teknikerbyen af SEB Pension, svarende til knap halvdelen af de i alt 47.000 kvm., som blandt andet huser en del af den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras samt forsikrings- og pensionsmæglervirksomheden Marsh/Mercer.

– Vi oplever i øjeblikket en stigende efterspørgsel efter moderne, fleksible kontorbygninger med gode parkeringsforhold, tidssvarende klimainstallationer, fleksibel indretning og adgang til gode fællesfaciliteter som for eksempel kantine og mødelokaler. Det kan vi skabe i Teknikerbyen, siger adm. direktør Hasse Jørgensen, Sampension om investeringen.

Håndværkere går snarest i gang med at omdanne en del af de eksisterende lokaler til et moderne multibrugerhus. De to bygningers struktur gør det nemlig muligt at etablere en indretning som flerbrugerejendom med en kombination af lejere på helt små arealer, efter principperne om et fuldservice kontorhotel, til større enkeltlejere.

Sampension er hovedinvestor, mens Kristensen Properties ud over at være medinvestor også vil fungere som asset manager og rådgiver for konsortiet.

– Vi glæder os til at forvandle ejendommene i Teknikerbyen, der jo ligger i et skønt grønt område, til en oplagt placering for moderne virksomheder med fleksible arealbehov og fokus på medarbejdertrivsel, siger Michael Schmidt, der er teknisk direktør hos Kristensen Properties.

Bygningerne er opført i 1972 og var nærmest ikoniske for den danske design- og rådgiververden i årtierne efter. De ligger relativt tæt på både Helsingør- og Lyngbymotorvejen. Transporttiden til centrum er omkring 20 minutter.

– Det er en spændende investering, hvor vi til en attraktiv udlejningspris vil være i stand til at tilbyde et godt alternativ til kontorlokaler midt i København. Med Kristensen Properties har vi samme partner, som i en lignende kontorejendom i Aalborg, hvor vi har gode erfaringer med at drive kontorhotel i fællesskab, siger Hasse Jørgensen.

Med investeringen i Teknikerbyen er Sampensions danske direkte ejendomsportefølje på 6,8 milliarder kr.

Læs også SEB etablerer Nordens største solcelleanlæg i Virum





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder