Estate Media –

Nyheder – Danmark

Iben Mai Winsløw.
Iben Mai Winsløw.

Kun positivt for ejendomsinvestorer at inflationen stiger

Inflationen stiger, og det kan kun være positivt for ejendomsbranchen, siger ejendomsadvokat.

Kamilla Sevel

fredag 12. januar 2018 10:02

Nykredit spår, at inflationen i 2018 vil tiltage til et niveau på cirka 1,5 procent. Det sker efter den gennemsnitlige årlige inflation i 2017 endte på 1,1 procent. Det er den højest årlige inflation målt i 5 år, altså siden 2012.

– Når det er sagt, så kommer vi også fra en årrække med uhyre lav inflation. I 2016 ramte inflationen således et historisk lavt niveau på 0,3 procent. Man skal derfor heller ikke ærgrer sig gul og blå over, at inflationen er sprunget i vejret. Det er i bund og grund et udtryk for at opsvinget har godt fast såvel herhjemme og i udlandet. Dertil kan langt de fleste danskere fortsat glæde sig over, at lønningerne herhjemme stiger mere end forbrugerpriserne. Samlet set forventer vi, at lønningerne i den private sektor i gennemsnit er steget med cirka 2,5 procent i 2017. Dermed har der været en samlet reallønsfremgang på 1,3 procent i den private sektor i 2017. Den offentlige sektor er i øvrigt også godt med – her stiger lønningerne ligeledes med over 2 procent i øjeblikket.

Nykredits glæde over fremgang i lønningerne deles formentlig ikke af virksomhederne i netop bygge- og ejendomsbranchen, der har oplevet nogle af de store lønstigninger i 2017 på grund af flaskehalse særligt i nogle segmenter. Men stigende inflation er næsten altid godt for investorer og ejere af ejendomme.

– Det er altid gode nyheder for fast ejendom, når inflationen stiger og renten ikke følger med. Det kan kun blive en fordel, fordi lejen kan opskrives men udgifterne til finansiering er stabile. Så det er stort set altid en fordel for fast ejendom, siger advokat og partner Iben Winsløw, der forhandler mange lejekontrakter på vegne af sine klienter i ejendomsbranchen.

Bortset fra, at materialer og arbejdskraft naturligvis stiger og øger omkostningerne på driften af ejendommen, så er det nemlig kun til fordel for de fleste ejendomsbesiddere.

– Du har et stigende direkte afkast, men afkastgraden vil være den samme, fordi renten er lav, så det vil på alle måder være positivt for priserne på ejendomme. Og hvis du beholder din ejendom, så vil indtægten bare stige, siger Iben Winsløw.

Inflationens betydning er dog blevet mindre i de senere år.

– Der er mange i markedet, der har lavet minimum og maksimum satser for lejen, og der betyder det mindre om inflationen ændrer sig på det niveau, vi ser i øjeblikket. Det havde langt større betydning, før man introducerede minimum-maksimum lejeniveauer.

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i Ejendom: Ny konsolideringsbølge skyllede henover ejendomsbranchen

Ugen i ejendom / lørdag 22. september 2018

Svenske Ikano har fundet sit første projekt i Danmark

Bolig, Byggeri, Investering / fredag 21. september 2018

Freja-direktør: Københavnsk salg overrasker os

Pluss, Transaktioner / fredag 21. september 2018

Skive vil udvikle boliger på 44.000 kvm Danish Crown-grund

Bolig, Byudvikling / fredag 21. september 2018

9-10 investorer har vist interesse for nordsjællandsk konkursbyggeri

Pluss, Advokatbranchen, Entreprenører, Projektudvikling, Bolig, Byggeri / torsdag 20. september 2018

20.000 kvm erhverv bliver gjort klar til boligbyggeri

Pluss, Projektudvikling, Bolig / torsdag 20. september 2018

Kommende konferencer

Onsdag den 26. september kl. 09:00

Persondataforordningen

- erfaringer med GDPR i ejendomsbranchen

Tirsdag den 2. oktober kl. 09:00

Udvikling og investering i Høje-Taastrup og Roskilde

- vækst og muligheder i bolig og erhverv

Jobmarked

Nyeste opslag

         

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland