Estate Media –

Nyheder – Danmark

Iben Mai Winsløw.
Iben Mai Winsløw.

Kun positivt for ejendomsinvestorer at inflationen stiger

Inflationen stiger, og det kan kun være positivt for ejendomsbranchen, siger ejendomsadvokat.

Kamilla Sevel

fredag 12. januar 2018 10:02

Nykredit spår, at inflationen i 2018 vil tiltage til et niveau på cirka 1,5 procent. Det sker efter den gennemsnitlige årlige inflation i 2017 endte på 1,1 procent. Det er den højest årlige inflation målt i 5 år, altså siden 2012.

– Når det er sagt, så kommer vi også fra en årrække med uhyre lav inflation. I 2016 ramte inflationen således et historisk lavt niveau på 0,3 procent. Man skal derfor heller ikke ærgrer sig gul og blå over, at inflationen er sprunget i vejret. Det er i bund og grund et udtryk for at opsvinget har godt fast såvel herhjemme og i udlandet. Dertil kan langt de fleste danskere fortsat glæde sig over, at lønningerne herhjemme stiger mere end forbrugerpriserne. Samlet set forventer vi, at lønningerne i den private sektor i gennemsnit er steget med cirka 2,5 procent i 2017. Dermed har der været en samlet reallønsfremgang på 1,3 procent i den private sektor i 2017. Den offentlige sektor er i øvrigt også godt med – her stiger lønningerne ligeledes med over 2 procent i øjeblikket.

Nykredits glæde over fremgang i lønningerne deles formentlig ikke af virksomhederne i netop bygge- og ejendomsbranchen, der har oplevet nogle af de store lønstigninger i 2017 på grund af flaskehalse særligt i nogle segmenter. Men stigende inflation er næsten altid godt for investorer og ejere af ejendomme.

– Det er altid gode nyheder for fast ejendom, når inflationen stiger og renten ikke følger med. Det kan kun blive en fordel, fordi lejen kan opskrives men udgifterne til finansiering er stabile. Så det er stort set altid en fordel for fast ejendom, siger advokat og partner Iben Winsløw, der forhandler mange lejekontrakter på vegne af sine klienter i ejendomsbranchen.

Bortset fra, at materialer og arbejdskraft naturligvis stiger og øger omkostningerne på driften af ejendommen, så er det nemlig kun til fordel for de fleste ejendomsbesiddere.

– Du har et stigende direkte afkast, men afkastgraden vil være den samme, fordi renten er lav, så det vil på alle måder være positivt for priserne på ejendomme. Og hvis du beholder din ejendom, så vil indtægten bare stige, siger Iben Winsløw.

Inflationens betydning er dog blevet mindre i de senere år.

– Der er mange i markedet, der har lavet minimum og maksimum satser for lejen, og der betyder det mindre om inflationen ændrer sig på det niveau, vi ser i øjeblikket. Det havde langt større betydning, før man introducerede minimum-maksimum lejeniveauer.

Kommentarer

Seneste nyt

Københavnsk kulturarvsmagasin til 167 millioner kr. står klar i Taastrup til sommer

Byggeri, København / tirsdag 16. januar 2018

Horten Advokatpartnerselskab tilknytter ejendomspartner fra Bruun & Hjejle

Virksomheder og mennesker / tirsdag 16. januar 2018

Transaktionsvolumen 2017: Nyboligs opgørelse meget tæt på 100 milliarder kr.

NYHEDER DANMARK / tirsdag 16. januar 2018

2E Group sælger 230 boliger for 430 millioner kr. i Storkøbenhavn

Bolig, Transaktioner / tirsdag 16. januar 2018

Coop sælger 1. projekt med byggeretter ud af 5 til Casa Nord

NYHEDER DANMARK / tirsdag 16. januar 2018

Thylander Gruppen indvier ny fond med køb af 2 markante ejendomme

Ejendom, Investering / mandag 15. januar 2018

Kommende konferencer

Torsdag den 25. januar kl. 09:00

Retail 2018

Torsdag den 1. februar kl. 12:00

Boligdagene 2018

Jobmarked

Journalist til

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland