Estate Media –

Nyheder – Danmark

Iben Mai Winsløw.
Iben Mai Winsløw.

Kun positivt for ejendomsinvestorer at inflationen stiger

Inflationen stiger, og det kan kun være positivt for ejendomsbranchen, siger ejendomsadvokat.

Kamilla Sevel

fredag 12. januar 2018 10:02

Nykredit spår, at inflationen i 2018 vil tiltage til et niveau på cirka 1,5 procent. Det sker efter den gennemsnitlige årlige inflation i 2017 endte på 1,1 procent. Det er den højest årlige inflation målt i 5 år, altså siden 2012.

– Når det er sagt, så kommer vi også fra en årrække med uhyre lav inflation. I 2016 ramte inflationen således et historisk lavt niveau på 0,3 procent. Man skal derfor heller ikke ærgrer sig gul og blå over, at inflationen er sprunget i vejret. Det er i bund og grund et udtryk for at opsvinget har godt fast såvel herhjemme og i udlandet. Dertil kan langt de fleste danskere fortsat glæde sig over, at lønningerne herhjemme stiger mere end forbrugerpriserne. Samlet set forventer vi, at lønningerne i den private sektor i gennemsnit er steget med cirka 2,5 procent i 2017. Dermed har der været en samlet reallønsfremgang på 1,3 procent i den private sektor i 2017. Den offentlige sektor er i øvrigt også godt med – her stiger lønningerne ligeledes med over 2 procent i øjeblikket.

Nykredits glæde over fremgang i lønningerne deles formentlig ikke af virksomhederne i netop bygge- og ejendomsbranchen, der har oplevet nogle af de store lønstigninger i 2017 på grund af flaskehalse særligt i nogle segmenter. Men stigende inflation er næsten altid godt for investorer og ejere af ejendomme.

– Det er altid gode nyheder for fast ejendom, når inflationen stiger og renten ikke følger med. Det kan kun blive en fordel, fordi lejen kan opskrives men udgifterne til finansiering er stabile. Så det er stort set altid en fordel for fast ejendom, siger advokat og partner Iben Winsløw, der forhandler mange lejekontrakter på vegne af sine klienter i ejendomsbranchen.

Bortset fra, at materialer og arbejdskraft naturligvis stiger og øger omkostningerne på driften af ejendommen, så er det nemlig kun til fordel for de fleste ejendomsbesiddere.

– Du har et stigende direkte afkast, men afkastgraden vil være den samme, fordi renten er lav, så det vil på alle måder være positivt for priserne på ejendomme. Og hvis du beholder din ejendom, så vil indtægten bare stige, siger Iben Winsløw.

Inflationens betydning er dog blevet mindre i de senere år.

– Der er mange i markedet, der har lavet minimum og maksimum satser for lejen, og der betyder det mindre om inflationen ændrer sig på det niveau, vi ser i øjeblikket. Det havde langt større betydning, før man introducerede minimum-maksimum lejeniveauer.

Kommentarer

Seneste nyt

Italiensk totalentreprenør vinder dansk hospitalsbyggeri til over 2 milliarder kr.

Projektudvikling, Byggeri / fredag 23. marts 2018

A. Enggaard og PKA opfører ny bydel på 57.000 kvm i Aarhus

Projektudvikling, Aarhus, Bolig / fredag 23. marts 2018

Kant skal tegne helt nyt H.C. Ørsted-gymnasium på 8.000 kvm

Byggeri / fredag 23. marts 2018

KP Huse vil bygge 500 boliger og campus til 1,5 milliarder kr. i Helsingør

Projektudvikling, Bolig, Byudvikling / torsdag 22. marts 2018

Nyt udviklingsselskab har tidligere EDC-direktør i bestyrelsen

Virksomheder og mennesker / torsdag 22. marts 2018

Underskud på 379 millioner kr.: TK Development vil sælge sine butikscentre

Regnskab og resultater, Projektudvikling / fredag 23. marts 2018

Kommende konferencer

Tirsdag den 10. april kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Torsdag den 12. april kl. 09:00

Udvikling af senior- og plejeboliger

- byggeri til fremtidens beboere mod 2030

Jobmarked

 

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland