Lars Falkenberg, Elite Miljø (tv) og Jørgen Utzon, Coor.
Lars Falkenberg, Elite Miljø (tv) og Jørgen Utzon, Coor.

Megaopkøb i FM-branchen: Coor køber danske Elite Miljø

 Elite Miljø er solgt til Coor og glider nu naturligt ind i Cleaning-divisionen i Coors danske selskab, der også leverer kantinedrift og ejendomsservice til private og offentlige virksomheder. Coor-koncernen tilbyder rengøring, kantinedrift og ejendomsservice både som integrerede facility management-løsninger og som single-services. Koncernen beskæftiger omkring 6.500 medarbejdere primært i Sverige, Danmark, Norge og Finland. Ved udgangen af 3. kvartal 2017 passerede årsomsætningen 7,6 mia svenske kr.

Med købet af Elite Miljø udbygger Coor sin position på markedet, herunder inden for segmenter som rengøring af renrum og hospitaler.

– Opkøbet vil styrke vores geografiske tilstedeværelse i hele Danmark. Elite Miljø har leveret gode finansielle resultater kombineret med vækst og høj kundetilfredshed. Sammen med en række stærke kompetencer og løsninger vil dette give nye muligheder ved at være en del af Coor. Købet er således i tråd med vores vækststrategi, der både går ud på at erobre markedsandele på integrerede facility management-services samt tilbyde vores øvrige løsninger til de kunder, der i dag kun køber single-services, siger adm. direktør Jørgen Utzon, Coor Danmark.

De to organisationer vil komplementere hinanden godt, og med opkøbet øger Coor sin markedsandel inden for facility management og placerer sig i den absolutte top af branchen.

Elite Miljø blev etableret af Bent Poder i 1980. Efter næsten 25 år i Bent Poders ejerskab blev virksomheden i 2004 solgt til servicekoncernen Kivi-Tex, der ejes af familien Thorgaard, som siden da har udviklet virksomheden til den position, den har i dag.

Et godt match mellem Elite og Coor

Hos begge virksomheder anser ledelsen handelen som et oplagt match. Især de fælles værdier ser både Lars Falkenberg og Jørgen Utzon som en stor styrke i forbindelse med sammenlægningen af de to organisationer.

– Elite Miljø har gennemgået en imponerende udvikling, og vi ser frem til at udvikle videre på de stærke løsninger sammen med virksomhedens erfarne medarbejdere. Coor og Elite Miljø deler samme værdier inden for CSR, miljø og arbejdsmiljø, ligesom vi begge har tiltrådt Servicenormen under Dansk Industri, og derfor er de to virksomheder et godt match, understreger Jørgen Utzon.

Blandt Coors danske kunder er DR, Falck, Københavns Kommune, GN Store Nord, Haldor Topsøe, L’Oréal, NNIT, Novozymes, Dansk politi, SAS og Velux Gruppen. Coor forvalter i dag over 15 millioner kvm. ejendomme, lokaler og udendørsarealer i Norden.

Elite Miljø omsætter for cirka 550 millioner kr. i Danmark og beskæftiger cirka 2.000 medarbejdere. De 1.800 kunder får dagligt rengjort 3.533.333 kvm.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder