Estate Media –

Nyheder – Danmark

Lars Falkenberg, Elite Miljø (tv) og Jørgen Utzon, Coor.
Lars Falkenberg, Elite Miljø (tv) og Jørgen Utzon, Coor.

Megaopkøb i FM-branchen: Coor køber danske Elite Miljø

Coor-koncernen køber danske Elite Miljø og tager dermed et tigerspring frem på markedet for serviceløsninger i Danmark som et led i en klar strategi om at være markedets førende leverandør. Elite Miljø beskæftiger flere end 2000 medarbejdere og har en årlig omsætning på cirka 550 millioner kr. Elite Miljø leverer rengøringsløsninger til danske virksomheder og offentlige institutioner.

Kamilla Sevel

torsdag 11. januar 2018 0:09

 Elite Miljø er solgt til Coor og glider nu naturligt ind i Cleaning-divisionen i Coors danske selskab, der også leverer kantinedrift og ejendomsservice til private og offentlige virksomheder. Coor-koncernen tilbyder rengøring, kantinedrift og ejendomsservice både som integrerede facility management-løsninger og som single-services. Koncernen beskæftiger omkring 6.500 medarbejdere primært i Sverige, Danmark, Norge og Finland. Ved udgangen af 3. kvartal 2017 passerede årsomsætningen 7,6 mia svenske kr.

Med købet af Elite Miljø udbygger Coor sin position på markedet, herunder inden for segmenter som rengøring af renrum og hospitaler.

– Opkøbet vil styrke vores geografiske tilstedeværelse i hele Danmark. Elite Miljø har leveret gode finansielle resultater kombineret med vækst og høj kundetilfredshed. Sammen med en række stærke kompetencer og løsninger vil dette give nye muligheder ved at være en del af Coor. Købet er således i tråd med vores vækststrategi, der både går ud på at erobre markedsandele på integrerede facility management-services samt tilbyde vores øvrige løsninger til de kunder, der i dag kun køber single-services, siger adm. direktør Jørgen Utzon, Coor Danmark.

De to organisationer vil komplementere hinanden godt, og med opkøbet øger Coor sin markedsandel inden for facility management og placerer sig i den absolutte top af branchen.

Elite Miljø blev etableret af Bent Poder i 1980. Efter næsten 25 år i Bent Poders ejerskab blev virksomheden i 2004 solgt til servicekoncernen Kivi-Tex, der ejes af familien Thorgaard, som siden da har udviklet virksomheden til den position, den har i dag.

Et godt match mellem Elite og Coor

Hos begge virksomheder anser ledelsen handelen som et oplagt match. Især de fælles værdier ser både Lars Falkenberg og Jørgen Utzon som en stor styrke i forbindelse med sammenlægningen af de to organisationer.

– Elite Miljø har gennemgået en imponerende udvikling, og vi ser frem til at udvikle videre på de stærke løsninger sammen med virksomhedens erfarne medarbejdere. Coor og Elite Miljø deler samme værdier inden for CSR, miljø og arbejdsmiljø, ligesom vi begge har tiltrådt Servicenormen under Dansk Industri, og derfor er de to virksomheder et godt match, understreger Jørgen Utzon.

Blandt Coors danske kunder er DR, Falck, Københavns Kommune, GN Store Nord, Haldor Topsøe, L’Oréal, NNIT, Novozymes, Dansk politi, SAS og Velux Gruppen. Coor forvalter i dag over 15 millioner kvm. ejendomme, lokaler og udendørsarealer i Norden.

Elite Miljø omsætter for cirka 550 millioner kr. i Danmark og beskæftiger cirka 2.000 medarbejdere. De 1.800 kunder får dagligt rengjort 3.533.333 kvm.

Kommentarer

Seneste nyt

NPV efter politianmeldelse: Salgsmaterialet har ikke været vildledende eller mangelfuldt

Projektudvikling, Bolig, København / tirsdag 19. juni 2018

Aarhus Kommune finder ny forvaltningschef for Plan og Miljø

Aarhus, Virksomheder og mennesker / onsdag 20. juni 2018

NPV og Danbolig-mægler politianmeldt for at vildlede om projektlejligheder

Projektudvikling, Bolig, København / tirsdag 19. juni 2018

Presset Magasin-ejer overvejer at sælge kæden

Butik / onsdag 20. juni 2018

Henning Larsen-ledet team vinder norsk museumsprojekt i milliardklassen

Arkitektfirmaer / tirsdag 19. juni 2018

Totalentreprenør vinder rammeaftale med Hillerød Kommune

Entreprenører / onsdag 20. juni 2018

Kommende konferencer

Tirsdag den 14. august kl. 09:00

Persondataforordningen

- erfaringer med GDPR i ejendomsbranchen

Torsdag den 16. august kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge

- Udvikling og investering

Jobs

Jobmarked

 

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland