Estate Media –

Nyheder – Danmark

PFA bygger boliger i Vejle tegnet af Aarstiderne Arkitekter.

PFA bygger 228 boliger for 300 millioner kr. i Vejle centrum

Pensionsselskabet PFA opfører frem mod 2020 i alt 228 boliger for et 3-cifret millionbeløb på en attraktiv beliggenhed i Vejle. Boligerne opføres sammen med entreprenøren O. Adsbøll & Sønner og bygges i videst muligt omfang efter PFAs værktøj "Seniorboligstandard" med 46 anbefalinger til gode fremtidssikrede boliger til seniorer.

Kamilla Sevel

onsdag 10. januar 2018 12:46

PFA har købt to grunde, hvor der de næste tre år opføres i 228 lejelejligheder på samlet 18.245 kvm. i Vejle Centrum. Boligerne kommer til at ligge i området Flegmade få minutter fra gågaden i Vejle centrum og tæt på parker, indkøb, kulturtilbud og offentlig transport. PFA fik sidste år identificeret 29 byer, hvor det kunne være attraktivt at investere af Institut for Fremtidsforskning og Vejle er en af dem. Projektideen er udviklet af René Neesgaard fra Colliers International i forbindelse med, at grunden kom til salg.

– Vejle og omegn har i mange år, først som centrum inden for tekstilindustrien og siden som en central hub for bl.a. IT og vidensvirksomheder i Vestdanmark, gjort sig gældende som et attraktivt sted at bo og drive forretning. Det understøttes af, at Instituttet for Fremtidsforskning har identificeret Vejle som et af de interessante vækstområder i Danmark, og der er en høj efterspørgsel efter nye boliger, som vi forventer fortsætter, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Han tilføjer, at der bliver tale om lejeboliger, som spænder fra 2-værelses på 52 kvm. til 4-værelses på 107 kvm. Sidste etape af byggeriet ventes at være færdigt i 2020. Udover lejeboligerne bliver der også opført to iværksætterboliger på hver 80 kvm.

Investeringen er en del af PFAs strategi om at investere i flere boligejendomme uden for hovedstadsområdet samt at investere direkte i projekter, der er i den tidligere fase for at sikre, at byggeriet lever op til PFA’s krav til kvalitet, langtidsholdbarhed og langsigtet afkast. Det er Årstiderne Arkitekter, der skal tegne lejlighedsbyggerierne og totalentreprisen på boligerne udføres af entreprenøren O. Adsbøll & Sønner.

Boligerne vil i videst muligt omfang blive bygget efter PFAs seniorvenlige boligstandard, som blev introduceret i efteråret 2017 og er udviklet sammen med Statens Byggeforskningsinstitut.

– Vi bygger i udgangspunktet efter PFA Seniorboligstandard. Det betyder, at boligerne er indrettet med for eksempel ekstra gode adgangsforhold og elevator i etagebyggeri med henblik på, at man kan bo der langt det meste af livet, også hvis man med årene eller af andre årsager bliver mindre mobil, siger Michael Bruhn og understreger, at boligerne henvender sig til alle aldersgrupper.

 

PFA’s 1,2 millioner kunder får fortrinsret til at skrive sig op til boligerne.

– I forhold til vores investeringer i København og Aarhus er der mulighed for et ekstraafkast på ca. ét procentpoint, og det er flot for en langsigtet investor som os.  Som altid følges afkast og risiko ad, men det er godt byggeri, som vi mener, er en særdeles attraktiv investering for både vores kunder og Vejlegenserne, siger Michael Bruhn.

Med den nye investering i Vejle er PFA nu oppe på en samlet investeringssum inden for danske boligejendomme uden for Storkøbenhavn og Aarhus på cirka 1,8 milliarder kr.

Det er kun et par år siden, at PFA ændrede strategi fra en ren erhvervsportefølje og igen kunne investere i boliger. Det har ledelsen arbejdet meget bevidst på og har altså nu allerede opbygget en portefølje af en pæn størrelse.

De i alt 228 boliger fordeles over:

55 stk. 2-værelses boliger på 52 kvm.

55 stk. 2,5-værelses boliger på 68 kvm.

65 stk. 3-værelses boliger på 91 kvm.

51 stk. 4-værelses boliger på 107 kvm.

2 stk. iværksætterboliger på 80 kvm.

Den samlede investering er på over 300 mio. kr., der foretages som en direkte investering som led i PFA’s investeringsstrategi, og det forventede afkast vil ligge på 5-7 procent. Byggeriet afleveres i tre faser, med første fase færdig november 2019, og sidste fase ventes færdig i marts 2020. Entreprenør bliver O. Adsbøll & Sønner fra Kolding, der har gennemført en lang række boligprojekter for private og almennyttige boligselskaber, herunder Domea. Alle boliger får altan eller privat have, og byggeriet bliver tegnet af Årstiderne. Lokalplanen er godkendt i december 2017 og byggeriet forventes at gå i gang i 2. kvartal 2018.

 

Kommentarer

Seneste nyt

Gefion vil bygge 24.200 kvm ungdomsboliger og hotel på Amager

Byggeri, Investering, København / mandag 17. december 2018

Rambøll køber amerikansk virksomhed med 900 ansatte

Rådgivere, Virksomheder og mennesker / mandag 17. december 2018

Pensionskasse køber flerbrugerejendom i Herning til 97 millioner kr.

Pluss, Kontor, Transaktioner / mandag 17. december 2018

Ugen i Ejendom: Hertil og ikke længere

Ugen i ejendom / fredag 14. december 2018

Tre selskaber investerer over en halv milliard kr. i ny Østre Landsret

Byggeri, Investering, København / fredag 14. december 2018

Pensiondanmark dropper samarbejde med Peter Norvig og Living Homes

København / fredag 14. december 2018

Kommende konferencer

Torsdag den 17. januar kl. 12:00

Boligdagene 2019

- turbulent marked, fællesskab og nye segmenter

Torsdag den 24. januar kl. 09:00

Forstædernes liv langs fremtidens ringbane

- milliarder i spil mellem Lyngby og Ishøj

Jobmarked

Nyeste opslag

   

Medarbejder til køb, salg og leje af ejendomme

       

Asset Manager

       

Projektchef til projektudvikling

       

Erfaren projektudvikler

       

Ejendomsadministrator for Castellum

   

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland