Estate Media –

Nyheder – Danmark

Skal-skal ikke investere: Boligudvikling kan for alvor sprede sig til provinsen i 2018

Udviklingsprojekterne koncentrerer sig om de store byer i Danmark. Ikke mindst fordi det kan være forbundet med langt højere risiko at udvikle i provinsen, hvor demografi, udbud og efterspørgsel og betalingsvillighed ofte er dårligere belyst. Analysevirksomheden Exometric har set et potentiale i at åbne virksomhedens database også for mindre investorer

Kamilla Sevel

tirsdag 9. januar 2018 11:27

– Vi tror, at den nye analyseportal kan give flere investeringer i yderområderne. Indtil nu har investorer kun kunnet få adgang til statiske rapporter, der tog udgangspunkt i et byggefelt, projekt eller en ejendom, uanset om det var fra os eller fra andre, og til en ret høj pris. Det betød, at de store investorer sjældent har set ud over de 4-6 største byer, fordi det ofte var for dyrt at lave analyser på et projekt i Hjørring eller Viborg, og samtidig har de færreste investorer taget udgangspunkt i forbrugeren, siger analysedirektør Henrik Sørensen, Exometric.

Derfor har Exometric nu valgt at give online adgang til deres database der tager udgangspunkt i forbrugerne og markedsefterspørgslen gennem data, der belyser potentialet og risikoen i en hver afkrog af Danmark og bliver opdateret flere gange om året.

– Det giver en helt unik overvågning af den fremtidige udvikling på boligmarkedet i hver eneste af de 98 kommuner. Målet er også at det kan være en katalysator for at Københavnske investorer får appetit på investeringer i langt større dele af Danmark, fordi de “opdager”, at der er efterspørgsel på nye boliger i resten af Danmark og at der kan gøres gode investeringer andre steder end i de 5 største byer, siger Henrik Sørensen.

Exometrics landsdækkende markedsanalyser omfatter 12.000 husstande over hele landet, som bliver interviewet hvert halve år, så oplysningerne altid er opdaterede. Ligeledes bliver alle andre data løbende opdateret med henblik på at give Exobases kunder et forspring.

– Exobase baserer sig på avancerede algoritmer, der fusionerer tusindvis af datapunkter og interviews. Disse analysedata bruges til at danne et retvisende billede af den fremtidige udvikling i bosætningsområder, et projekt, efterspørgslen i en målgruppe eller et prisniveau. Vi har nu udviklet databasen, så vi kan åbne den op og lade andre trække på tallene, hvilket vores kunder har efterspurgt, siger udviklings- og analysedirektør Henrik Sørensen.

Exobase vil eksempelvis kunne hjælpe kommuner, der er udfordrede i forhold til at omsætte visioner til virkelighed med at få det nødvendige overblik over kommunens eller et udvalgt områdes potentialer.

 

Kommentarer

Seneste nyt

Gefion vil bygge 24.200 kvm ungdomsboliger og hotel på Amager

Byggeri, Investering, København / mandag 17. december 2018

Rambøll køber amerikansk virksomhed med 900 ansatte

Rådgivere, Virksomheder og mennesker / mandag 17. december 2018

Pensionskasse køber flerbrugerejendom i Herning til 97 millioner kr.

Pluss, Kontor, Transaktioner / mandag 17. december 2018

Ugen i Ejendom: Hertil og ikke længere

Ugen i ejendom / fredag 14. december 2018

Tre selskaber investerer over en halv milliard kr. i ny Østre Landsret

Byggeri, Investering, København / fredag 14. december 2018

Pensiondanmark dropper samarbejde med Peter Norvig og Living Homes

København / fredag 14. december 2018

Kommende konferencer

Torsdag den 17. januar kl. 12:00

Boligdagene 2019

- turbulent marked, fællesskab og nye segmenter

Torsdag den 24. januar kl. 09:00

Forstædernes liv langs fremtidens ringbane

- milliarder i spil mellem Lyngby og Ishøj

Jobmarked

Nyeste opslag

   

Medarbejder til køb, salg og leje af ejendomme

       

Asset Manager

       

Projektchef til projektudvikling

       

Erfaren projektudvikler

       

Ejendomsadministrator for Castellum

   

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland