Estate Media –

Nyheder – Danmark

Arkivfoto at Flintholm 2, som Ole Hagen Arkitekter har forestået projektudviklingen af sammen med Wind Ejendomme og gennemført lokalplansarbejdet herunder det arkitekttoniske udtryk samt efterfølgende dispositionsforslaget. Efterfølgende er hovedprojektet overgået til NOVA5 arkitekter, og Heimstaden har købt det.

Top 10: Danica blev største sælger og Heimstaden største køber i 2017

2017 blev et rekordår i det danske transaktionsmarked. Med den næststørste handel i historien røg Danica og ATP Ejendomme ind med deres salg og køb af butikscentre. Danica blev også samlet den største sælger, mens Heimstaden blev største køber, viser en opgørelse udarbejdet af Cushman Wakefield RED for Estate Media.

Kamilla Sevel

mandag 8. januar 2018 12:42

Med salget af halvdelen af sin markante butikscenterportefølje, der tæller i alt 8 centre i Storkøbenhavn, 3 på Sjælland og 4 i Jylland, så strøg Danica ind på 1. pladsen som den mest sælgende investor i 2017. Samtidig blev butikscentersalget også årets største transaktion. Danica har haft brug for at rebalancere sin portefølje, og det har både ført til salget til ATP Ejendomme men også af knap 153.000 kvm. kontorer til det svenske ejendomsselskab Wihlborgs.

ATP Ejendomme føjede med købet butikscentre for godt 6,9 milliarder kr. til porteføljen, der indtil videre primært har bestået af erhverv med størst fokus på kontorer og hoteller. Porteføljen indeholder nogle af de største og bedst beliggende centre og har et samlet areal på cirka 400.000 kvm. og cirka 1.100 lejemål. Årligt besøges centrene af mere end 60 millioner kunder.

Største ejendomstransaktioner i Danmark 2017. Kilde Cushman Wakefield Red.
Største ejendomstransaktioner i Danmark 2017. Kilde Cushman Wakefield RED.

Det svenske ejendomsselskab Heimstaden blev årets suverænt største køber. Blandt handlerne på top 10 er købet af 151.000 kvm. bolig fra Ares Management men også den konkursramte andelsboligforening Hostrup Have på knap 65.000 kvm.

Årets næststørste transaktion blev købet af odenseanske HD Ejendomme ejet af Heine Delbing, som endelig blev solgt efter en række nødlidende år og med en salgspris på 4,2 milliarder kr. blev det årets næststørste handel fulgt af Heimstadens køb af den portefølje som amerikanske Ares Management stille og roligt havde bygget op i Danmark til en samlet pris på godt 3 milliarder kr.

Cushman Wakefield RED har udarbejdet listen til Estate Media over årets største handler, der på 4. pladsen rummer endnu et Danica salg af en kontorportefølje til Wihlborgs for 1,8 milliarder kr. Dermed når Danica den absolutte 1. plads på salgssiden med et samlet frasalg på 10,3 milliarder kr.

På 4. Pladsen kommer ifølge opgørelsen Nreps køb af en nordisk logistikportefølje, hvoraf 16 ejendomme ligger i Danmark. Her var det Accura, der har bistået Nrep Logistics Property Fund med transaktionen vedrørende de danske forhold og ejendomme.

Mens Danica igen tager 5. pladsen med salget af en erhvervsportefølje til Wihlborgs. Heimstaden ryger også ind på flere pladser på top 10 med købet af Hostrup Have og Bryggens Bastion. Top 10 listen består alle af handler over 1 milliard kr. og på 10. pladsen kommer Bygningsstyrelsens køb af EYs Flintholm-kontor.

Læs hele artiklen i Estate Magasin nr. 6 som du finder her

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i Ejendom: Ny konsolideringsbølge skyllede henover ejendomsbranchen

Ugen i ejendom / lørdag 22. september 2018

Svenske Ikano har fundet sit første projekt i Danmark

Bolig, Byggeri, Investering / fredag 21. september 2018

Freja-direktør: Københavnsk salg overrasker os

Pluss, Transaktioner / fredag 21. september 2018

Skive vil udvikle boliger på 44.000 kvm Danish Crown-grund

Bolig, Byudvikling / fredag 21. september 2018

9-10 investorer har vist interesse for nordsjællandsk konkursbyggeri

Pluss, Advokatbranchen, Entreprenører, Projektudvikling, Bolig, Byggeri / torsdag 20. september 2018

20.000 kvm erhverv bliver gjort klar til boligbyggeri

Pluss, Projektudvikling, Bolig / torsdag 20. september 2018

Kommende konferencer

Onsdag den 26. september kl. 09:00

Persondataforordningen

- erfaringer med GDPR i ejendomsbranchen

Tirsdag den 2. oktober kl. 09:00

Udvikling og investering i Høje-Taastrup og Roskilde

- vækst og muligheder i bolig og erhverv

Jobmarked

Nyeste opslag

         

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland